Nakon što je prije oko dva i pol mjeseca protiv cijele uprave farmaceutske tvrtke ludbreškog Farmal pokrenuta istraga zbog sumnje da su davali mito liječnicima opće prakse, kako bi ovi prepisivali pacijentima njihove lijekove, ta ludbreška tvrtka očigledno je zapala u probleme.

>> Afera Farmal: Je li nakon uhićenja ludbreška tvrtka postala lakši plijen za akviziciju?

Iako iz Farmala to nisu potvrdili, ali ni demantirali, prema neslužbenim informacijama u toj ludbreškoj tvrtki uskoro kreću otpuštanja.

- Broj i struktura zaposlenika moraju biti usklađeni sa strateškim ciljevima tvrtke, te s objektivnim okolnostima u kojima poslujemo. U ovom trenutku još ne možemo potvrditi da će biti otpuštanja, a bude li to ipak neophodno, na taj ćemo se korak odlučiti teška srca - priopćili su iz Farmala.

U toj farmaceutskoj tvrtki, kojoj je većinski vlasnik njemački Dermapharm, trenutno radi 120 zaposlenih. No, kako doznajemo od bivših i sadašnjih radnika, do kraja proljeća moglo bi biti otpušteno više desetaka ljudi.

Da podsjetimo, Dražen Dedi, bivši predsjednik Uprave ludbreške farmaceutske tvrtke, izašao je iz pritvora sredinom prosinca, ali pod uvjetom da ne komunicira s djelatnicima Farmala.

U međuvremenu na njegovo je mjesto došao Hans-Georg Feldmeier, visokopozicionirani menadžer u grupi Dermapharm. U vrijeme Dedijevog uhićenja nagađalo se kako je Farmal u biti žrtveno janje USKOK-a i DORH-a, s obzirom da zauzimaju mali postotak farmaceutskog tržišta.

Osim toga, afera se dogodila u vrijeme kad se Farmal uspinjao prema velikoj konkurenciji, a postojale su indicije da se ludbrešku tvrtku pokušava oslabiti kako bi postala lakši plijen za akviziciju.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika.

Komentari

07.02.2013. 08:31h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: eVz