Ludbreg: Hrvatske vode najavile čišćenje kanala radi sprječavanja poplava

Objavljeno: 26.10.2014. 10:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - arhiva eVaraždin

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić u četvrtak je održao sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda.

S aktualnom problematikom učestalih poplava na ludbreškom području Bilić je upoznao direktora Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Leonarda Sekovanića i voditelja Vodnogospodarske ispostave za mali sliv "Plitvica-Bednja" Branka Pereca.

Na sastanku je naglašeno da bi zbog izlijevanja rijeke Plitvice u Selniku tijekom rujanskih poplava bilo potrebno podići nasip kako se poplave ne bi ponovile.

Također, s predstavnicima Hrvatskih voda razgovaralo se o problematici neodržavanog kanala uz Koprivničku ulicu koji se proteže od Ulice Frana Galovića do rijeke Bednje. Dogovoreno je da će Hrvatske vode što je moguće ranije krenuti u čišćenje tog kanala, uz koordiniranu akciju čišćenja i proširivanja ispusta ispod Ulice F. Galovića i Vinogradske ulice u Ludbregu.

Što se tiče već ranije dogovorenog čišćenje potoka Črnoglavec, u dijelu Globočeca od mosta u Izvorskoj ulici do zadnje kuće uzvodno, gradske službe su prikupile suglasnosti svih vlasnika nekretnina uz potok, kojima dozvoljavaju nesmetan pristup potoku radi njegovog čišćenja. Stoga su na sastanku iz Hrvatskih voda potvrdili da će se u čišćenje potoka Črnoglavec krenuti već ove godine.

Komentari