vijesti iz grada

LUDBREG Između Apatije i Slokovca ide javna rasvjeta, za bicikliste i pješake napokon sigurniji prolaz

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.08.2019. 12:33

Zadnja izmjena: 26.08.2019. 12:45

Kako poručuju iz Grada Ludbrega, na području Apatije u tijeku je zamjena stare i neučinkovite javne rasvjete s novom LED rasvjetom. Projekt je to kojim će se i ovo naselje adekvatno osvijetliti jer poznato je da se kvalitetnom rasvjetom smanjuje broj prometnih nezgoda.

- Obzirom da su Apatija i Slokovec ostali izvan projekta kojim smo zamijenili svu neučinkovitu javnu rasvjetu na području Ludbrega, Selnika i Kućana odlučili smo krenuti u zamjenu rasvjete koja troši previše struje, a k tome i slabo osvjetljava – rekla je zamjenica gradonačelnika Renata Potočnik.

Provedba radova izvodi se bez sufinanciranja od strane Fonda za zaštitu okoliša obzirom da se Grad Ludbreg nalazi u sedmoj razini razvijenosti te se ne može prijaviti na natječaj. - Krenuli smo probno s Apatijom i Slokovcom. U Apatiji je obavljena zamjena starih lampi, a sada ide i popuna praznih mjesta kako bi rasvjeta bila zadovoljavajuća – objašnjava zamjenica. Dodaje kako se istovremeno ide i s projektom spajanja rasvjete Apatija-Slokovec kako bi biciklisti, pješaci, a i vozači imali sigurniji prolaz tim naseljima.

- Završetak projekta očekujemo s početkom jeseni. Uskoro nam kreću i radovi u Poljancu, a potom u narednoj fazi krećemo sa zamjenom rasvjete u Globočecu, Čukovcu i Bolfanu – kaže zamjenica gradonačelnika. Najkompleksnija situacija, zbog samog terena, je u Vinogradima Ludbreškim u kojima je u planu popuna rasvjete dok se finalizacija projekta javne rasvjete u tom naselju očekuje 2021. godine.

Komentari