Ludbreg: SDP vrbovao 2 nezavisna i postao najjača stranka

Objavljeno: 23.02.2012. 14:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Ludbreški SDP pojačao je svoje redove u Gradskom vijeću. SDP-u Grada Ludbrega ovih se dana naime pridružilo više bivših članova Nezavisne liste Grada Ludbrega, među njima i dvoje nezavisnih vijećnika u Gradskom vijeću Grada Ludbrega, Renata Potočnik i Krešimir Šalig.

Šef ludbreškog SDP-a Dubravko Bilić ističe da se stranci u proteklih nekoliko mjeseci pridružilo 20-ak mlađih ljudi koji u SDP-u žele raditi na razvoju grada.

Prepoznali su naš rad na okupljanju novih, mladih snaga u stranci. Jako nam je drago što su i članovi Nezavisne liste prepoznali SDP kao političku snagu unutar koje žele i mogu djelovati. Presudila je činjenica da imamo slična uvjerenja i da slično razmišljamo. Radi se o mladim i obrazovanim ljudima koji donose nove ideje i kojima je stalo da daju još veći doprinos u razvoju grada i brinu za dobrobit njegovih građana – ističe Dubravko Bilić, predsjednik ludbreškog SDP-a.

Prelaskom dvoje nezavisnih vijećnika u redove SDP-a promijenila se i „krvna slika“ ludbreškog Gradskog vijeća te je SDP postao najjača karika u Vijeću sa 6 vijećnika. SDP međutim nema i većinu u Vijeću jer u njemu sjedi ukupno 15 vijećnika.

- Nije nam bio prioritet promijeniti omjer snaga u Gradskom vijeću. Ove aktivnosti provedene su u cilju priprema za lokalne izbore iduće godine, pa se nikako ne mogu smatrati trgovinom ili kupovinom. Vjerujem da SDP pokazuje da je i dalje najjača politička opcija u gradu. Jedini smo grad u županiji s gradonačelnikom iz redova SDP-a. Vodstvo naše stranke u Zagrebu od nas očekuje da ponovimo taj rezultat na idućim lokalnim izborima i podržava ove naše aktivnosti. SDP će pred javnost s imenom svog kandidata za budućeg gradonačelnika izaći tijekom jeseni  - kaže Bilić.

Gradski vijećnici Renata Potočnik i Krešimir Šalig sada će politički djelovati kao članovi SDP-a i moći će, kažu, kvalitetnije ostvarivati ideje i raditi za dobrobit Ludbrega:

- Naš cilj ostaje da Ludbreg učinimo boljim gradom za njegove građane. Kao neovisnima, bilo nam je dosta teško djelovati. Iako je bilo učestalih poziva i drugih, odlučili smo se za SDP u kojem smo prepoznali partnera s kojim bismo radili na poboljšanju stanja u gradu. Ponosni smo što je SDP iskazao tako veliko poštovanje za naše dosadašnje rezultate i uvjeren sam da ćemo kao SDP-ovci postići još puno više. Drago mi je što SDP nije uvjetovao naš prijelaz rušenjem sadašnjeg stanja u Gradskom vijeću odnosno njegovog predsjednika. Naš cilj i motiv nije da nekoga rušimo, već da gradimo – kažu Renata Potočnik i Krešimir Šalig.

Nakon ovih promjena u sastavu Gradskog vijeća SDP sada ima 6 vijećnika, HDZ 4, HNS 3, a HSS i HSLS po jednog vijećnika.

Komentari