donosimo detalje

Ludbreg se i ove godine pridružuje obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Objavljeno: 14.11.2023. 12:38

Zadnja izmjena: 14.11.2023. 12:40

Gradovi diljem Hrvatske prigodnim će se programima prisjetiti na teške dane 1991. godine i pada Vukovara – Grada heroja.

U Ludbregu program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara počinje danas u 18:00 sati tradicionalnim koncertom Mješovitog pjevačkog zbora Podravina u znak sjećanja na žrtvu Vukovara u kino dvorani Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak, a kao gosti nastupiti će i učenici Osnovne škole Ludbreg i “Biseri”, tamburaški sastav kojeg čine branitelji Vukovara. U petak, 17. studenog 2023. godine u 18:30 odat će se počast i misom u Župnoj crkva Presvetog Trojstva. Također, već tradicionalno uoči Dana sjećanja na Vukovar, nakon mise, u parku dvorca Batthyanyja moći će se upaliti lampioni u znak sjećanja na žrtvu herojskog grada.

– Danas kad odem u Vukovar prekrasno je vidjeti obnovljeni grad, ali mi koji smo prošli Vukovar ostali smo usidreni tamo negdje u 1991. godini. Ne bih nikad nekog iz tog vremena posebno isticao, svi koji su tamo ostali do kraja za mene su heroji, a najmanje što svatko od nas može učiniti je upaliti lampion za sve one koji su dali svoj život u obranu ne samo jednog grada, već zemlje – kaže Dragec Kladić, predsjednik udruge Ludbreški branitelji Vukovara 1991.

Komentari