razmjena iskustava

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić ugostio danskog veleposlanika

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.10.2017. 19:15

Zadnja izmjena: 17.10.2017. 19:23

Danski veleposlanik Christian Thorning i gradonačelnik danskog grada Albertslunda, Steen Christiansen posjetili su Ludbreg gdje su ih dočekali domaćini, gradonačelnik Dubravko Bilić i njegova zamjenica Renata Potočnik.

Gradonačelnik Bilić rekao je kako smatra da od danskih kolega možemo učiti, ali kako i mi imamo nešto njima za pokazati pošto smo jedan od rijetkih gradova koji je potpuno zamijenio svoju rasvjetu suvremenom LED rasvjetom.

- Pričali smo i o električnim biciklima i električnim automobilima koji se kod nas proizvode, o zbrinjavanju otpada obzirom da u recikliranju postižemo odlične rezultate i pomaganju pokretanja cirkularne ekonomije u našoj državi i vjerujem da je ovo temelj još bolje suradnje u budućnosti - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Danski veleposlanik nije krio oduševljenje viđenim u Ludbregu te je rekao kako su imali smo priliku isprobati elektirčni bicikl koji ima tzv. "Copenhagen wheel" koji pretvara klasični bicikl u električni, a gradonačelnik Christiansen također daljnju suradnju s Ludbregom vidi kroz razvijanje novih tehnologija i obnovljive izvore energije kako bi gradovi postali ugodniji za život njihovim stanovnicima.

 - Grad Ludbreg već ima električne bicikle i automobil, a ovdje smo da vidimo kako još možemo povećati slične kapacitete kako bismo bili još ekološki prihvatljiviji gradovi. Obzirom da imamo iste ciljeve, vjerujem da ćemo zajedno kreirati još bolju budućnost - zaključio je Christiansen. 

 

Komentari