'Flora Centrum Mundi'

Ludbreg u cvatu: U petak počinje 26. međunarodna izložba i sajam cvijeća

Objavljeno: 03.05.2023. 10:30

Zadnja izmjena: 03.05.2023. 12:21

Grad Ludbreg i Turistička zajednica područja Centar svijeta pripremaju se za 26. međunarodnu izložbu i sajam cvijeća 'Flora Centrum Mundi'. Jedna od najvećih ludbreških manifestacija održat će se od 5. do 7. svibnja.

Središnji izložbeno prodajni dio sajma održat će se na Otoku mladosti, dok će se popratna događanja održat na Zanatskom trgu, središnjem gradskom trgu i dvorcu Batthyany.

Na Zanatskom trgu će se tako paralelno s izložbeno prodajnim dijelom manifestacije održavati Dječji cvjetni korzo namijenjen najmlađim posjetiteljima. Program službeno počinje u subotu, 6. svibnja, u 10 sati, a djecu očekuje znanstveni kutak, razne igre i napuhanci.

– Osim što želimo pokazati koliko je cvijeće lijepo, želimo pokazati i koliko je naš grad lijep pa smo rasporedili određene aktivnosti na četiri lokacije u gradu. Treća lokacija je dvorac Batthyany u kojem će se održati izložba minijaturnog drveća, dakle bonsai. Uz samu izložbu održat će se i prezentacije o toj tematici svima zainteresiranima, a posebno školskim skupinama.– objašnjava direktorica TZ područja Centar svijeta, Petra Međimurec.

U sklopu manifetacije održat će se glazbeni program na kojem će u petak, 5. svibnja, u Ludbregu gostovati Danijela Martinović te u subotu 6. svibnja Slavonske lole. Koncerti će se održati na glavnom gradskom trgu, a ulaz je besplatan.

Komentari