Ludbreg uz bogat kulturni program i svečanu sjednicu Vijeća proslavio Dan grada

Objavljeno: 19.03.2013. 17:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Ludbrg je danas proslavio Dan grada, a ujedno i svoj 500. rođendan. U znak poštivanja stoljetne tradicije, a kao spomen na Bulu Papa Leona X iz 1513. godine, upravo je 19. ožujak proglašen danom Grada Ludbrega. U povodu proslave u Župnoj crkvi Presvetog Trojstva služena je sveta misa, a nakon toga održala se svečana sjednica Gradskog vijeća...

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća okupljene je pozdravio Ivan Lončarić, potpredsjednik Gradskog vijeća. Pritom je spomenuo kako bi se predstavnici gradske vlasti, ali i članovi Vijeća trebali držati zajedno za dobrobit građana.

-Mi koji živimo u Ludbregu, moramo razmišljati ludbreški – istaknuo je Lončaić.

Gradonačelnik Marijan Krobot podsjetio je kako je prošla godina bila jedna od najtežih, ali unatoč tome realizacija projekata tekla je u dobroj dinamici.

- Naš veliki problem je odlagalište otpada Meka, ali potpisali smo izjavu kojom Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost preuzima obvezu prijave projekta na strukturne fondove kao i ishođenje i financiranje sve potrebne dokumentacije. To je značajno rasterećenje jer bismo u protivnom morali izdvojiti preko 15 milijuna kuna - rekao je gradonačelnik Krobot. Putem video snimke čestitku Ludbrežanima uputio je i predsjednik Ivo Josipović.

Na svečanoj je sjednici prikazan i video zapis projekata provedenih u protekle četiri godine.

Nakon čestitki i govora podijeljene su plakete, zahvalnice i nagrade zaslužnim Ludbrežanima. Nagradu za životno djelo primio je Antun Kranjčec, dok su nagrade grada primili i Tomica Kranjčec i Zlatko Sova. Titulu počasnog građanina Ludbrega dobio je Nikola Novosel iz Križevaca.

Plakete grada Ludbrega dobile su Osnovna škola Ludbreg, Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrastovsko, Športski nogometni klub „Gora" Globočec Ludbreški, Športsko ribolovno društvo Ludbreg, Košarkaški klub „Grafičar" Ludbreg, Shito ryu karate DO klub ZEN Ludbreg. Zahvalnice grada Ludbrega uručene su Nadici Havaić, Editi Kutnjak-Zlatar, Nenadu Novoselu, Martinu Moslavcu, Marijanu Horvatu, Tihomiru Bendelji, Matiji Vrbaniću, Štefaniji Horvatić, Marijanu Kovačiću (posmrtno), Antoniu Štefaneku, Milki Kučeković, Stjepanu Triplatu, Slavici Petrović, Slavi Međimurcu, Velimiru Kolaku, Goranu Horvatu i Pekari Beny. 

Sve okupljene na kraju je pozdravio varaždinski župan Predrag Štromar.

- Drago mi je da ste usprkos krizi nastavili s provođenjem kvalitetnih programa. Posebno mi je drago da je s radom započela Srednja škola Ludbreg. SIguran sam da će mnogi mladi upravo ovdje nastaviti daljnji put obrazovanja - rekao je Predrag Štromar.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Mješoviti pjevački zbor Župe Presvetoga Trojstva Ludbreg te violinistica Dunja Bontek uz klavirsku pratnju Jasminke Bontek.

 

Komentari