Interreg Mađarska-Hrvatska 2014-2020

Ludbregu odobren novi projekt za promociju i razvoj hodočasničkih ruta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.02.2020. 09:22

Zadnja izmjena: 07.02.2020. 09:22

Gradu Ludbregu odobren je projekt u sklopu programa suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Naziv projekta je „Promicanje promocije i razvoja transnacionalnih hodočasničkih ruta povezanih s održivim i kulturnim turizmom“.

Grad Ludbreg projekt će provesti u partnerstvu s Općinom Zalaszentmárton. Provedba projekta započinje u ožujku 2020. godine. Opći cilj projekta je razviti i primijeniti inovativni turistički proizvod koji se odnosi na razvoj hodočasničkih turističkih ruta, koji uključuju vjerske spomenike i objekte u prekograničnom području. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih usluga u obliku tematskog turizma kao novootvorene turističke atrakcije; uspostavljanje zajedničke hodočasničke tematske rute koje će povezati grad Ludbreg i Zalaszentmárton; poboljšanje uvjeta prihvaćanja turista i posjetitelja na tematskoj ruti izgradnjom novih smještajnih jedinica; podrška lokalnim gospodarstvima i održivom turizmu.

Projektne aktivnosti koje će se provoditi tijekom 20-mjesečnog trajanja projekta su: izrada zajedničkog programa za hodočasnički turizam; zajedničke akcije za izgradnju kapaciteta lokalnih dionika o održivom turizmu; organizacija kulturnih događanja; razvoj zajedničkog pametnog rješenja (aplikacije) za promociju nove turističke ponude; uspostavljanje tematske rute i opremanje turističkim sadržajima; poboljšanje usluga smještaja za posjetitelje na lokacijama; testiranje hodočasničkog programa i izviđanje rute.

Komentari