u sklopu interreg projekta

Ludbregu odobren projekt Mura Happy Bike u vrijednosti gotovo 8 milijuna kuna

Objavljeno: 18.05.2017. 16:35

Zadnja izmjena: 18.05.2017. 16:39

Foto: Arhiva

Jedan od odobrenih Interreg projekata u koji je uključen Grad Ludbreg jest i Mura Happy Bike. Ukupna vrijednost ovog projekta je 7.893.853,69kn, a udio Grada Ludbrega je 1.103.636,63kn, stoji u priopćenju iz Grada Ludbrega.

Riječ je o projektu koji uključuje izgradnju biciklističke staze koja će povezivati partnerska naselja, prolazeći kroz prirodu uz rijeke Muru i Dravu. Prvi je preduvjet izgradnja infrastrukture na dijelovima staze koji nedostaju pa je tako predviđena izgradnja biciklističkih staza, odmorišta i info točaka na kojima će turisti moći dobiti potrebne informacije i usluge. Vodeći partner je Grad Letenye dok su partneri Grad Ludbreg i Županijska uprava za ceste Varaždinske županije. Ovih je dana održan sastanak projektnih partnera.

- "Biciklistička staza Grada Ludbrega obuhvaća i dio susjedne Općine Sveti Đurđ i prolazi kroz naselja Hrženica, Poljanec, Vinogradi Ludbreški, Globočec, Ludbreg, Selnik, Sveti Đurđ te završava ponovo u naselju Hrženica, na granici s Međimurskom županijom gdje se spaja s rutom Grada Preloga. Izgradnja biciklističke staze predviđena je na dionicama županijskih cesta u Poljancu te između Selnika i Obrankovca. Odmorišta s potrebnom opremom za bicikliste nalazit će se uzduž rute i to u naseljima Sveti Đurđ, Selnik i Ludbreg, a u Ludbregu je predviđena izgradnja suvremenog parkirališta za bicikle na kojem će turisti, ali i građani, moći ostaviti svoje bicikle na sigurnoj lokaciji." - rekao je gradonačelnik Bilić.

 

Komentari