još od 2012.

Ludbreška knjižnica i ove godine provodi Mjesec hrvatske knjige manifestacijom "Čitajmo grofovski"

Objavljeno: 07.11.2018. 15:07

Zadnja izmjena: 07.11.2018. 15:12

U Ludbregu je u utorak 6. studenoga započela manifestacija "Čitajmo grofovski" koju i ove godine tradicionalno provodi Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner Ludbreg. To je program koji se još od 2012. godine uključuje u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige.

U utorak je na rasporedu bio program "Dvorska luda" namijenjen djeci, te predavanje "O dostojanstvu čovjeka" za odrasle. Danas je održana kazališna predstava koja je oduševila najmlađe Ludbrežane, predstava "Djed i najveća repa" Theatra Poco Loco. U srijedu 8. studenog na rasporedu je predstava "Kaos prije premijere" u izvedbi dječjeg kazališta Maksimus iz Murskog Središća.

- Ne zaboravimo knjigu, prijateljicu našu, družimo se s njom, čuvajmo je i pazimo. Kako je ona nečujna i tiha, čitajmo je na glas, oživimo je, jer tu ona samo za vas. Kroz razne programe pokazujemo djeci, ali i starijima kako se nekad družilo s knjigom. U tome nam pomažu i volonteri knjižnice koji posjetitelje zajedno s djelatnicima u renesansim nošnjama vraćaju u neka davna vremena - kaže Edita Kutnjak-Zlatar, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner.

Posljednji dan održavanja je u petak 9. studenoga kada će biti održan program pod nazivom "Susret s Marijom Jurić Zagorkom", a cijela manifestacija završit će istog dana u večernjim satima programom "Dober večer, gospon grof" u sklopu kojeg će biti predstavljena knjiga Aleksandra Horvata "Grad v sredini sveta".

Komentari