Ludbreške Narcise obilježile mjesec borbe protiv raka dojke

Objavljeno: 30.10.2014. 09:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Ludbreg

Mjesec listopad poznat je i kao mjesec borbe protiv raka dojke. Tako su tijekom čitavog mjeseca aktivne bile članice udruge Narcisa – žene u borbi protiv raka dojke Ludbreg.

Prve listopadske subote na Trgu svetog Trojstva obilježile su Dan ružičaste vrpce.  Riječ je o humanitarnoj akciji čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se 90 posto oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju.

Uz poruku kako se živeći zdravim, aktivnim životnim stilom i izbjegavajući porast tjelesne težine i pretilost, čuva zdravlje dojke, u svojim su prostorijama u sklopu Doma zdravlja prigodnim druženjem obilježile i Dan zdrave dojke.

– Namjera odabira jednog dana u mjesecu listopadu koji se posvećuje očuvanju zdravlja dojke jest širenje informacija o golemu utjecaju mnogih čimbenika današnjega načina života na razvoj raka dojke – rekla je Nada Kapusta, predsjednica udruge Narcisa Ludbreg.

Mjesec borbe protiv raka dojke zaključile su Danom otvorenih vrata u sklopu kojeg su radionice održale dr. Željka Pirc i patronažna sestra Marina Golek Mikulić.

Komentari