kud 'anka ošpuh'

Ludbreške plesne skupine na natjecanju u Mađarskoj osvojile zlato i srebro!

Objavljeno: 07.03.2017. 18:59

Zadnja izmjena: 07.03.2017. 19:00

Foto: Grad Ludbreg

Plesne skupine 'Crazy Hill' i 'No Name' ludbreškog KUD-a 'Anka Ošpuh' su u nedjelju sudjelovale na međunarodnom plesnom festivalu CONNECTOR DANCE FEST u mađarskom Veszprému.

Na natjecanju je sudjelovalo više od dvije tisuće plesača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH, Slovačke, Rumunjske, Italije i Mađarske. U jakoj konkurenciji ludbreške su se plesne grupe izborile za zavidne rezultate.

Koreografijom 'Forever young' u slobodnoj kategoriji za mlađe, plesne skupine su osvojile  brončanu medalju. Zajednička koreografija starije i mlađe skupine 'Noć u muzeju' te koreografija "'Zaljubila sam se' u slobodnoj kategoriji za seniore zaslužile su srebro.

Sukladno očekivanjima, koreografija 'Sončece', koja je već nekoliko puta bila uspješna na natjecanjima u Hrvatskoj, dokazala se i na međunarodnoj sceni, te je osvojila zlato u etno kategoriji. 

- Mađarska publika izgleda voli ovakve festivale i vrlo aktivno sudjeluje i nagrađuje izvođače. Sudeći po pljesku naše 'Sončece' im se posebno svidjelo. A naši plesači su presretni osvojenim medaljama i statuama koje ćemo ponosno istaknuti u našim prostorijama. Ovo je velika motivacija djeci za daljnji rad, a kroz ovakva natjecanja stječemo nova iskustva i ideje. Bilo nam je lijepo, odlično smo odradili natjecanje, a našli smo vremena i za šoping i zabavu. Zahvaljujem svim našim plesačima na trudu i zalaganju i mamama koje su nas pratile i pomogle nam da ova nedjelja protekne u najboljem redu. - rekla je Ana Katalenić koja je uz Ivanu Kapusta voditeljica plesnih skupina ludbreškog KUD-a.

 

Komentari