suradnja i razmjena iskustava

Ludbreške udruge u posjeti Sremskim Karlovcima - sve u sklopu projekta "United in Culture in EU" 

Objavljeno: 28.11.2018. 09:06

Zadnja izmjena: 28.11.2018. 09:12

Predstavnici više ludbreških udruga gostovali su 24. i 25. studenog u Sremskim Karlovcima, a nastavak je to na nedavno završeni projekt "United in Culture in EU" financiranog od strane EU koji je provelo KUD "Anka Ošpuh" u sklopu programa "Europa za građane". 

Ovo je bio uzvratni posjet jednom od partnera na projektu, udruzi „Dunav 1245“. Ideja je bila povezati i druge interesne udruge za daljnju suradnju i razmjenu iskustava te upoznavanje s novim predstojećim EU projektima koje planiraju provoditi udruge i lokalne samouprave.

Uz predstavnike KUD-a, u delegaciji su kao najbrojniji bili članovi udruga „Trsek“ i „Ludbreška vinska cesta“ koji su razmjenili iskustva s vinarima Sremskih Karlovaca, glavnog središta ovog značajnog vinorodnog područja. Svi sudionici ovom su prilikom posjetili vinarije s dugom tradicijom, „Bajilo“ i „Kiš“, razgledali kulturne znamenitosti Sremskih Karlovaca. Na sastancima sa srodnim udrugama bile su i udruge ludbreških antifašista, predstavnici srpske nacionalne manjine, te „Narcisa“ i „Žene iz centra svijeta“.

Komentari