spasili mnoge živote

Ludbreški crveni križ dodijelio odlikovanja vrijednim darivateljima krvi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.11.2018. 09:13

Zadnja izmjena: 02.11.2018. 09:18

Hrvatski Crveni križ je prema svom Pravilniku o priznanjima donio odluku o dodjeli odlikovanja mnogostrukim darivateljima krvi ludbreškog kraja. Ona su uručena na skromnoj svečanosti koju je priredilo Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg povodom Dana darivatelja krvi.

Dobitnici plakete i zahvalnice za izvanredan uspjeh za 125 darivanja krvi su Branko Jagodić iz Čukovca i Milan Bunčić iz Ludbrega. Zlatni znak i zahvalnicu za 100 darivanja krvi primio je Antun Matijašec iz Selnika.Dobitnici srebrnog znaka i zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa za 75 darivanja su Franjo Katalenić iz Ludbrega i Marijan Kovaček iz Svetog Petra.

Brončani znak i zahvalnicu za 50 darivanja primili su: Franjo Grgec iz Hrastovskog, Željko Pokec iz Ludbrega, Kristijan Stančin iz Ludbrega, Aleksandar Šolaja iz Ludbrega, Damir Šikić iz Vinograda Ludbreških, Tihomir Horvat iz Selnika, Vlado Rak iz Selnika, Dražen Ipša iz Dubovice, Zvonimir Repić iz Malog Bukovca i Stanko Martinković iz Svetog Petra.

Kod žena za 35 darivanja dobitnice brončanog znaka i zahvalnice su Kristina Jalšić iz Kućana Ludbreškog i Ljubica Lukačić iz Prilesa. 

Darivateljima krvi čestitali su gradonačelnik Dubravko Bilić i zamjenica gradonačelnika Renata Potočnik. - Kad darujete krvi, darujete dio sebe. Vaše nesebično darivanje krvi zapravo je pomoć ljudima u nevolji i to je ono što je najvažnije jer u današnjem svijet često zaboravimo na temeljne vrednote, ljudskost, spremnost biti uz bližnje. Od vas svi mi možemo puno naučiti i hvala vam što nas predstavljate u lijepom svjetlu – rekao je gradonačelnik Bilić.

 

Komentari