LUDBREG

Ludbreški Dječji vrtić Radost narednih će deset dana biti zatvoren

Objavljeno: 07.11.2020. 19:15

Zadnja izmjena: 07.11.2020. 19:27

Sukladno preporukama epidemiološke službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Dječji vrtić Radost narednih će deset dana biti zatvoren.

Stožer civilne zaštite Grada Ludbrega ovim putem moli roditelje za strpljenje.
– Obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije koja je dovela do sve većeg svakodnevnog prijema pacijenata s teškim simptomima u varaždinskoj bolnici podsjećamo sve građane na obazrivost i odgovornost jednih prema drugima. Približava nam se blagdan svetog Martina, popularno Martinje, ali ove bismo godine veća okupljanja i proslave trebali staviti po strani i prvenstveno razmišljati o svom i zdravlju svih oko nas. Apeliramo stoga na građane da slijede upute i preporuke koje su na snazi te smanjimo broj bliskih kontakata kako bismo što prije zaustavili širenje bolesti. Odgovornost je na svakome od nas. Čuvajmo zdravlje! – kaže Renata Potočnik, zamjenica gradonačelnika i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Ludbrega.

Iz DV Radost obratili su se roditeljima djece koja pohađaju vrtić: "Dragi roditelji, situacija s Covidom postaje sve rizičnija, virus se brzo širi i u suradnji s epidemiolozima donijeli smo odluku o zatvaranju vrtića na 10 dana 18.11.2020. mogli bi započeti s radom . Znamo da sve to komplicira situaciju roditeljima zbog posla, ali u ovom trenutku potrebno je da se zaraženi oporave i da se novi ljudi ne zaraze. Nadajmo se da će nakon toga barem neko vrijeme biti sigurni od zaraze. Djeca nemaju obavezu samoizolacije osim onih kojima je mjera izrečena do ponedjeljka što znači da ih mogu čuvati bake i djedovi što s prošlim mjerama nije bilo dozvoljeno.
Želimo Vam svima da ostanete zdravi ili ako se zarazite da sve prođe s blagim simptomima, situacija nije nimalo laka za sve i zato čuvajte jedni druge."

Komentari