projekt 'meka'

Ludbreški gradonačelnik Bilić održao predavanje na Konferenciji o komunalnom gospodarstvu u Bruxellesu

Objavljeno: 06.02.2017. 08:20

Zadnja izmjena: 06.02.2017. 08:23

Foto: Grad Ludbreg

Ludbreški gradonačelnik, Dubravko Bilić sudjelovao je na Konferenciji o komunalnom gospodarstvu pod nazivom 'Investicije, kružna ekonomija i utjecaj klimatske regulative', koja se održala u Bruxellesu te je održao predavanje na temu 'Sanacija odlagališta otpada u Ludbregu, odnosno The Rehabilitation of Landfill in the City of Ludbreg'.

-Sanacija odlagališta komunalnog otpada „Meka” u Gradu Ludbregu izravno je doprinijela dostizanju cilja na način da su uklonjeni rizici uzrokovani odlaganjem otpada na neprikladan način čime se postigla zaštita podzemnih i površinskih voda, tla i zraka te ljudskog zdravlja i okoliša u cjelini.  Umjesto odlagališta otpada u blizini samog centra grada, sada se nalazi nova atrakcija – brdo na kojem je smješteno dječje igralište, sjenice, zasađeno je zelenilo. Ukratko stvoren je prostor za šetnju i boravak na otvorenom. Nema više neželjenih mirisa za stanare u okolici te drugih neželjenih efekata. Posebno veseli i činjenica što je 85 posto sredstava pokriveno iz Kohezijskog fonda Europske unije dok je preostalih 15 posto osigurano preko Fonda za zaštitu okoliša. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Konačna vrijednost projekta sanacije bila je: 30.854.229,10kn. Ukupno je sanirano 158.732,50 m³ otpada.

Održana konferencija je bila namijenjena nadležnim institucijama i donositeljima odluka, komunalnim tvrtkama nadležnim za gospodarenje otpadom, vodoopskrbu i odvodnju, upravljanje i uređivanje groblja, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, dobavljačima tehnologija, konzultantima i odvjetničkim društvima, udrugama, stručnjacima za okolišna pitanja i svima ostalim zainteresiranima za navedena područja komunalnog gospodarstva.  

 

 

Komentari