grad ludbreg

Ludbreški izviđači na planinarskom pohodu od Drenovca do Kalnika

Objavljeno: 24.04.2023. 09:47

Zadnja izmjena: 24.04.2023. 09:48

Polaznici tečaja za mlade izviđačke voditelje Odreda izviđača Ludbreg bili su ove subote 22. travnja na izviđačko-planinarskom pohodu od Drenovca do Kalnika, s usponom na najviši vrh Kalnika - Vranilec visok 643 metra.

Ova generacija izviđača radi epidemioloških razloga prošlih godina, s iznimkom ljetnog logorovanja i ekspedicije, nije smjela putovati i provoditi izviđačke pohode radi upoznavanja šireg zavičaja, nacionalnih parkova i parkova prirode Hrvatske. Mladim izviđačkim voditeljima na tečaju, ovo je zato bio prvi zajednički izviđačko-planinarski izlet u planinu pa i samim time poseban doživljaj. U voditeljsko dijelu programa učili su vođenje grupe u prirodi uz kartu i planinarske oznake, o čuvanju prirode i vlastitoj sigurnosti, te upoznali nama najbližu planinu i njene znamenitosti.  

Tijekom proljeća, svi će izviđači s voditeljima još posjetiti Ravnu goru sa 694 m - Trakošćan i Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje, s usponom na najviši vrh Japetić, 879 m,  a u povratku i otići u Samobor.

Komentari