velik interes

Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj upisuje nove članove

Objavljeno: 07.11.2016. 12:18

Zadnja izmjena: 07.11.2016. 12:34

Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj upisivat će nove članove u Zadrugu, a tim povodom poziva sve zainteresirane da se jave osobno u Poduzetnički inkubator. Ujedno podsjeća da članovi zadruge mogu biti poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava ( OPG-ovi, obrti, trgovačka društva registrirana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti), ali i fizičke osobe.

Pojedinačnim djelovanjem mali poljoprivrednici često su premali gospodarski subjekti za ravnopravno i uspješno sudjelovanje na tržištu i danas je nužno da se oni udruže u Zadrugu ukoliko žele opstati u radu.

- Mnogi se udružuju bez ikakvog početnog kapitala, bez ikakve opreme potrebne za uspješno početno poslovanje, a mi već na samom početku imamo pakirnicu i hladnjaču koja je nabavljena u sklopu projekta kojega je provodio Grad Ludbreg. Uz pomoć Grada Ludbrega uređena je i prostorija u sklopu društvenog doma u Hrastovskom, koja nam služi za skladištenje poljoprivrednih proizvoda a u kojoj se ujedno nalazi i pakirnica koju mogu koristiti svi članovi zadruge – kaže Marijan Makar, upravitelj Zadruge "Ludbreški kraj". 

 

Poljoprivredna Zadruga Ludbreški kraj trenutno ima 12 članova, poljoprivrednih proizvodača voća i povrća s ludbreškog kraja koji su ujedno i osnivači same Zadruge. 

-Grad Ludbreg bio je inicijator cijele ove priče te je PZ Ludbreški kraj osnovana od strane poljoprivrednih proizvođača s ludbreškog kraja upravo na inicijativu Grada Ludbrega. Nismo očekivali ovakav veliki broj zainteresiranih poljoprivrednika što samo govori da je samo osnivanje Poljoprivredne zadruge bilo potrebno i da je Poljoprivredna zadruga na području Grada Ludbrega potrebna za sve poljoprivredne proizvođače našega kraja. - zaključuje Makar.

Zainteresirani se mogu javiti na adresu Kalnička 3, Hrastovsko radnim danom od 07:30 do 15:30 h, putem e-mailova [email protected][email protected] ili na brojeve mobitela 098 176 7345 (Marijan Makar), 098 844 415 (Saša Lenček) kako bi saznali ostale pojedinosti.

Komentari