kreće zimska sezona

Ludbreški Lukom: Razrađen je plan i određeni su prioriteti u čišćenju u slučaju većih padalina

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.11.2020. 09:15

Zadnja izmjena: 11.11.2020. 09:15

Zimska služba komunalnog poduzeća Lukom poručuje kako sezonu zimskog održavanja koja službeno traje od 15. studenog do 15. ožujka dočekuje spremna.

Grad Ludbreg i Lukom d.o.o. sklopili su Ugovor o povjeravanju poslova održavanja nerazvrstanih cesta Grada Ludbrega u zimskim uvjetima. Lukom će tako obavljati radove neophodne za održavanje prohodnosti cesta i sigurnog odvijanja prometa,

– Posljednjih nekoliko godina imamo blaže zime, a samim time i mirniju situaciju kada je u pitanju rad zimske službe. Ipak, moramo se dobro pripremiti kako nas zima ne bi uhvatila nespremne. Vjerujem da će Lukom u svakom slučaju kvalitetno i pravovremeno biti na terenu, a uz njih tu su i vrijedni i dugogodišnji kooperanti koji održavaju naselja u kojima obično žive ili su u neposrednoj blizini kako bi mogli pravovremeno reagirati. Uz njihov zajednički angažman ne trebamo brinuti o prohodnosti cesta, a na nama građanima je da isto tako vodimo brigu o čišćenju ispred svojih domova – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Iz ludbreškog komunalnog poduzeća ističu kako su oni spremni, razrađen je plan djelovanja i određeni su prioriteti u čišćenju u slučaju većih padalina.

– Spremni smo u tehničkom dijelu, a spremno je i ljudstvo jer poznato je da se dio terena čisti i ručno. Prošle smo godine nabavili novi posipač na električni pogon što nam je uvelike olakšalo posao – rekla je Spomenka Škafec, direktorica Lukoma.

Komentari