grad ludbreg

Ludbreški pjesnik Aleksandar Horvat osvojio još jednu nagradu

Objavljeno: 13.10.2021. 08:13

Zadnja izmjena: 13.10.2021. 08:13

Lobor je protekle subote, 9. listopada, bio mjesto održavanja tradicionalne kulturne manifestacije Dani Franje Horvata Kiša i Hrvatskog književnog putopisa kao njenog središnjeg dijela.

Riječ je o programu koji se održava 15. godinu zaredom i u sklopu kojeg se održava natječaj za najbolji hrvatski književni putopis. Među prijavljenim putopisnim radovima bio je i onaj Aleksandra Horvata koji je prisustvovao ovom svečanom događaju u Loboru iz kojeg nije došao praznih ruku. Naime, osvojio je jednu od tri putopisne diplome časopisa "‘Kaj" za kajkavski tekst.

Uz Aleksandra putopisne diplome časopisa KAJ osvojile su i Marija Drobnjak Posavec također za kajkavski tekst te Željka Bajzi za putopis zagorske tematike. Prema izboru ocjenjivačkog povjerenstva u sastavu predsjednika Kajkavskog spravišča i ocjenjivačkog suda Ive Kalinskog te članova Božice Pažur i pjesnika Darka Raškaja proglašeni su i laureati 15. Natječaja za hrvatski književni putopis. Novčane nagrade dobili su Tomislav Marijan Bilosnić koji je sa svojim putopisom "U Hemingwayevu Floriditu hodočaste stare američke babe Put u Havanu" osvojio 3. mjesto, Zlata Bujan Kovačević koja je sa "Zorom iz Prizrene" osvojila 2. mjesto te Radovan Brlečić koji je s djelom "S Mostara gledam na Kornate" osvojio 1. mjesto.

U kategoriju Mali putopisi bili su prijavljeni radovi učenica Eleonore Bolšec, Melani Galunić, Lorene Gočen, Lucije Ivančić, Lane Zaplatić i Nike Zgazivode kojima su uručene pohvalnice.

Nagradu organizatora osvojio je Tomislav Ribić sa svojim djelom "Putni tovaruš", a šestero nagrađenih poveljama Kajkavskog spravišča su Božica Jelušić, Emilija Kovač, Ivan Kutnjak, Denis Peričić, Igor Šipić i Tomislav Šovagović.

Komentari