državna smotra

Ludbreškim “Pajdašicama” Srebrna plaketa Hrvatskog sabora kulture

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.11.2019. 19:06

Zadnja izmjena: 24.11.2019. 19:19

Ženska vokalna skupina “Pajdašice” KUD-a “Anka Ošpuh” nastupila je u subotu u Sisku na 16. susretima malih vokalnih sastava u kategoriji malih folklornih sastava i komornih zborova.

Državna smotra okuplja najbolje vokalne skupine izabrane na županijskim smotrama od strane izbornika Hrvatskog sabora kulture. Smotra naše županije održana je ranije ove godine u Ludbregu u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije

Stručno povjerenstvo u sastavu Dražen Kurilovčan, Irena Miholić i Zdravko Šljivac, ocijenilo je nastupe te su Pajdašice izvedenim programom svoju bogatu kolekciju priznanja obogatile Srebrnom plaketom Hrvatskog sabora kulture. Za “Pajdašice su nastupile Stela Pavetić, Ana Katalenić, Brankica Pivac, Ivana Jalšić Kolak, Irena Frančić, Maša Horvat, Andreja Horvat Ročkar i Doroteja Novak, pod vodstvom prof. Zdenke Knapić.

“Pajdašice” će s ovim programom nastupiti i 25. 01. 2020. na Županijskoj razglednici u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu s početkom u 18:00 sati, gdje će nastupiti sve najuspješnije amaterske udruge Varaždinske županje koje su se u ovoj godini plasirale na državna natjecanja.

Komentari