GRAD LUDBREG

Foto - Ludbrešku regiju čuva 58 novih vatrogasaca

Među 58 polaznika koji već danas ističu svoju osposobljenost za zahtjevne vatrogasne zadaće njih 17 je iz VZO Martijanec, 14 iz VZO Sveti Đurđ, 10 iz VZG Ludbreg, 10 iz VZO Mali Bukovec i 7 iz DVD-a Ljubešćica.
Objavljeno: 02.01.2022. 19:36

Zadnja izmjena: 03.01.2022. 08:21

U Ludbregu je završena edukacija za nove vatrogasce s područja ludbreškog kraja.

Uz koordinaciju Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, programom dvomjesečne edukacije upravljali su dugogodišnji vatrogasni zapovjednici i predavači s područja ludbreške regije, Jurica Havaić iz VZG Ludbreg i Stjepan Kovaček iz VZO Sveti Đurđ.

Da program osposobljavanja dobrovoljnih vatrogasaca već na prvoj razini nije lagan dokazuje 15 polaznika koji ove godine nisu stekli novo zvanje. Među 58 polaznika koji već danas ponosno ističu svoju osposobljenost za zahtjevne vatrogasne zadaće njih 17 je iz VZO Martijanec, 14 iz VZO Sveti Đurđ, 10 iz VZG Ludbreg, 10 iz VZO Mali Bukovec i 7 iz DVD-a Ljubešćica.

Nakon završnog ispita nove kolege pozdravio je županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy, pohvalivši organizaciju cjelokupnog programa, kao i interes polaznika za ovo humano zanimanje.

Različiti novi oblici osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova najavljeni su za prvu polovicu 2022. godine, a u konstantnoj edukaciji će zasigurno pomoći i pokazne vježbe u kojima se simuliraju događaji koji iziskuju požrtvovnost, prisebnost i nadasve znatnu količinu stručnog vatrogasnog znanja potrebnog za spašavanje ljudskih života i imovine.  

Komentari