novo vodstvo

Luka Antončić izabran za predsjednika Vijeća učenika Varaždinske županije

Objavljeno: 02.11.2022. 11:09

Zadnja izmjena: 02.11.2022. 12:31

U Skupštinskoj dvorani Županije palače održana je izborna skupština Vijeća učenika Varaždinske županije na kojoj su sudjelovali predstavnici osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije.

Kandidaturu za predsjednika istaknulo je 14 kandidata - pet učenica osnovnih te devet učenica i učenika srednjih škola Varaždinske županije. Tajnim glasovanjem članovi skupštine za predsjednika su izabrali Luku Antončića, učenika Prve gimnazije Varaždin, za dopredsjednicu i zapisničarku Lili-Beth Tomašević Sirovec iz Srednje Strukovne škole Varaždin i Margaretu Bencek iz Srednje škole Novi Marof, a u glavni odbor Vijeća učenika ušle su i Lorena Dobranić iz Medicinske škole Varaždin i Lucija Vidranski, učenica Druge gimnazije Varaždin.

- Zalagat ću se za dodatan razvoj i popularizaciju centara izvrsnosti Varaždinske županije čiji su učenici konstantno među najboljima na državnim, ali i inozemnim natjecanjima. Učenici koji pohađaju srednju školu na području Varaždinske županije imaju mogućnost predavanja zahtjeva za učeničku stipendiju koja se unazad dvije godine povisila s 300 na 500 kuna i  to povećanje je dobro, no bilo bi dobro kada bi se taj  broj učeničkih stipendija povećao - rekao je Antončić.

Pročelnik Miroslav Huđek je tom prilikom istaknuo podršku Varaždinske županije u radu Vijeća učenika  te je naznačio kako je svima u interesu da sustav obrazovanja u našoj Županiji bude još bolji i kvalitetniji. Inače, mandat predsjedniku Vijeća učenika traje 2 godine ili do prestanka školovanja, a Luka Antončić će predstavljati Varaždinsku županiju u Nacionalnom vijeću učenika.

Komentari