NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Luka Bonačić: "Od danas je moj raspored, nema nikakav team building, priče za malu djecu!"

Objavljeno: 09.10.2019. 16:21

Zadnja izmjena: 09.10.2019. 16:48

Luka Bonačić, novi trener NK Varaždina, odmah je krenuo s upoznavanjem situacije u klubu. Zadržao je dosadašnji stručni stožer pomoćnih trenera ne bi li što prije saznao sve pojedinosti koje ga zanimaju, što se tiče igračeg kadra.

Iako Bonačića nije dugo bilo u hrvatskom nogometu dugogodišnje iskustvo daje mu kredilibitet znalca za ovakve situacije.

- Trenerski posao je avantura, ali u pozitivnom smislu. Nisam dosta dugo participirao u hrvatskom nogometu, jer sam 2002/03. otišao u Aziju. Tako da sam jesen karijere proveo s arapskim ekipama. Ovo se sve zbilo u 24 sata. Bio sam kod kuće i mislio da li ću peći kokice, gledati televiziju ili idem kod svojih, kako se kaže, Zagoraca. Situacija je jasna, kada je klub na posljednjem mjestu nema se tome što više dodati. Moje osobno iskustvo i veliki trenerski staž mislim da mi daju za pravo da se mogu nadati da ćemo uspjeti.

Dočekalo me razočarenje

Što se tiče detalja vezanih uz pojedine igrače, formaciju, taktiku još je prerano za govoriti. Bonačić ipak najprije želi upoznati ekipu i vidjeti je na djelu, iako je već obavio brojne razgovore na tu temu.  

- Teško je sada reći što ću mijenjati u postavi. Ja sam očekivao, jučer kada smo počeli razgovarati, da će ovdje biti momčad koja je igrala zadnju utakmicu. Na kraju me dočekalo razočarenje. Sada je reprezentativni ciklus, a Varaždin ima pet mladih reprezentativaca. Njih neće biti ovdje sedam dana, šteta da to vrijeme nećemo iskoristiti da se bolje upoznamo. Ali bez obzira na to mislim da možemo preokrenuti sadašnju situaciju na bolje.

Od prve minute u klubu Bonačić uvodi svoja pravila i svoj plan i program rada. Ukratko kreće se tri dana s treninzima a u subotu je prihvatio već prije dogovorenu utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem u Varaždinu.

- Program je trebao startati danas ali igrači sutra imaju neki svoj raspored, za koji ja odmah kažem da ga nema. Od danas je moj raspored, nema nikakav team building, priče za malu djecu. Profesionalci su i moraju biti pod kontrolom trenera i stručnog stožera, da se što bolje pripreme. Ekipa je mlada i možda iz te nezrelosti izlaze neke greške, ja sam tu da im pomognem i ukažem na greške kako bi prebrodili te situacije koje su bile loše. Sutra, četvrtak i petak imat ćemo normalni trening, s tim da je u subotu dogovorena utakmica s Hrvatskim dragovoljcem. To bi bio uvod. Nadam se da će se ovih pet reprezentativaca vratiti zdravi  i da bi mogli od nedjelje krenuti punom parom u pripremi utakmice protiv Istre.  

Vrlo važan susret protiv Istre 1961, izravnog konkurenta za dno prvenstvene ljestvice, u subotu, 19. listopada s početkom u 15,00 sati, očekuje Varaždince i njihovog novog trenera na varaždinskom nogometnom stadionu.  

Komentari