NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Luka Bonačić, trener NK Varaždin: "Treba tražiti krilo i špicu!"

Objavljeno: 20.10.2019. 11:01

Zadnja izmjena: 20.10.2019. 11:03

Luka Bonačić pobjedom je debitirao na klupi NK Varaždin. Utakmica protiv NK Istra 1961 bila je važna jer su obje ekipe u donjem dijelu prvenstvene ljestvice i međusobni omjer pobjeda i poraza bit će vrlo značajan podatak u konačnom poretku.

Momčad Varaždina, tijekom mini priprema bila je nekompletna zbog odlaska petorice igrača s reprezentacijama pa trener Luka Bonačić nije mogao uigrati sve svoje zamisli. Luka Bonačić, povratnik u hrvatski nogomet vrlo je brzo "pohvatao konce" proučio ekipu i iz postojeće ekipe izvukao maksimum, što je na kraju i rezultiralo pobjedom.

Kako sada komentirate susret s Istrom? Što je bilo dobro, što je bilo loše i što se može naučiti za što bolji nastavak prvenstva?

- Nije to bio lijep nogomet, nedostajalo je tu kombinatorike, šuteva, kornera i ono što utakmicu čini lijepom.  Ali za nas je najbitnije da smo pobijedili i da smo osvojili tri boda. Utakmica nije bila lijepa ni atraktivna. Bila je ružna i tvrda, koja je mirisala na nulu. Na sreću na kraju smo zabili. Istra je momčad koja ima glavu i rep. Dobili smo jednog vrlo zahtjevnog protivnika. Čestitam igračima od kojih su neki i dali i svoj maksimum.

Koji su bili nedostaci Varaždina? Što ste uočili kao prioritet?

- Vidjeli smo da smo deficitarni u napadu. Ne može se igrati samo da se branimo a kad idemo prema naprijed onda se izgubi lopta, ne zadrži se lopta i tako. Nije bilo lako ali danas smo imali sreće što je Istre dobro pokrivala dvije trećine ali u završnici nije bila kakva bi inače mogla biti. Treba tražiti krilo i špicu. Možda će neki od igrača dobiti više prilika i okušat što bliže dovesti očekivanju uprave i mene, skupiti što više bodove s momčadi koju imamo. Imamo dosta izjednačenih igrača na istim pozicijama, tako da ustvari imamo 15 ili 16 igrača bez obzira što ih je na popisu znatno više.

Kakva su iskustva s igračima koji su bili u reprezentacijama i priključili su se momčadi tek potkraj prošlog tjedna? 

- Koristili smo trojcu igrača nakon reprezentacije i to nije pun pogodak. Zatim, Lisakovich mora biti profesionalniji a ne izvoditi egzibicije. Ali, napravio je i dobar potez kada je slomio igrača i našao Benka za gol. Mora se spustiti na zemlju i prihvatiti realnost. U utakmici se mora raditi profesionalno i truditi se.

Pred vama je novi, jednako važan susret. Već u petak igrate protiv Intera iz Zaprešića. Momčad koja je također u donjem dijelu prvenstvene ljestvice, ali već godina opstaju u društvu najboljih. Što znate o njima i što ćete pripremiti za tu utakmicu?  

- Inter je stara iskusna družina. Samir Toplak je tamo pet, šest godina. Svaki puta kada mislite da ih nema oni se uzdignu. Samir mi je bio igrač i znam ga dobro. Oni su isto ugroženi i u susretu s nama tražit će pobjedu. Morat ćemo napraviti neke procjene, vidjeti koje su bile naše loše strane i što sve nije bilo dobro.

Komentari