OPĆINA PETRIJANEC

Lutkarska predstava u Društvenom domu Nova ves Petrijanečka

Objavljeno: 13.07.2021. 18:05

Zadnja izmjena: 13.07.2021. 18:12

U nedjelju, 11.srpnja djeca i njihovi roditelji, imali su prilike prisustvovati dječjoj lutkarskoj predstavi Uspavanka za Bellu u izvedbi Umjetničke organizacije Gllugl.

Uspavanka za Bellu lutkarska je fantazija o životu pasa, ali priča je to, prije svega, o ljubavi, odanosti i prijateljstvu koje može savladati sve prepreke i nedaće. Djeca su imala priliku uživati i veseliti se sa mnogobrojnim likovima - lutkama te posvjedočiti kako su psi iznimno odani i puni ljubavi prema svojim vlasnicima, ali i naučiti kako se pravilno odnositi prema životinjama.

Šezdesetak posjetitelja otišlo je nasmijano svojim kućama, a djeca su imala priliku i upoznati lutke te porazgovarati s glumcima poslije predstave.

Predstavu je organizirala Udruga Nova Ves u srcu uz financijsku podršku Općine Petrijanec. U samu organizaciju bila je uključena i Osnovna škola Petrijanec, te Dječji vrtić Bambi Petrijanec.

Ovakve aktivnosti se planiraju kroz Udrugu i ubuduće, a sve s ciljem iskorištavanja prostornih i materijalnih kapaciteta koje Općina Petrijanec posjeduje kako bi društveni domovi ponovno postali centri kulture i razmjene znanja, ali i prostori kakvi u osnovi i jesu, javni i dostupni svima. Udruga Nova Ves u srcu od 9. srpnja provodi i kreativni program KulturA i Mi, u koji je uključeno desetak djece s područja mjesta, koja sudjeluju u kreativnim radionicama gdje upoznavaju razne tehnike rada, od šivanja, pletenja, decoupage i macrame tehnike te se upoznavaju i s mozaikom i grafikom. Program završava izložbom dječjih radova koja će se održati u listopadu 2021. 

Komentari