još bolja suradnja

FOTO Mađarski veleposlanik posjetio Varaždin i održao govor na perfektnom hrvatskom

Objavljeno: 21.08.2017. 15:23

Zadnja izmjena: 21.08.2017. 15:25

Foto: Viktor Hranić

Danas je u prostorijama vijećnice gradonačelnik Ivan Čehok primio veleposlanika Mađarske u Hrvatskoj Josepha Magyara, koji je prisutne oduševio svojim savrešnim poznavanjem našeg jezika.

U pratnji veleposlanika bio je Dinko Šokčević, ravnatelj Mađarskog instituta u Zagrebu, a razgovorima su prisustvovali i naši kulturni djelatnici Davor Bobić i Raymond Rojnik.

'Imate odlične vinare'

Razgovaralo se  najviše o pripremama za Varaždinske barokne večeri na kojima je ove godine Mađarska – zemlja partner, ali i o raznim drugim temama, uključujući i sve razvijeniju gospodarsku suradnju.

- Razgovarali smo i o tome da više mađarskih umjetnika i performera na Špancirfestu, tako da sljedeće godine Mađarska bude prva zemlja partner Špancirfesta, kao i o gospodarskoj suradnji koja je 20% veća nego prošle godine. - izjavio je Čehok novinarima.

- Govorili smo i o krasnim vinima ovoga područja, za koje bi bila greška da ih se to zataji koliko su vaši vinari napravili nešto svoje i mogu to mirno predstaviti i široj regiji. Moramo bolje upoznati svoje susjede. - istaknuo je veleposlanik Magyar na tečnom i točnom Hrvatskom, najavljujući nastavak i suradnje i neformalnih druženja. Na kraju spominjemo kako je Raymond Rojnik sa svoje strane nadodao da je projekt pripreme Baroknih večeri završen i što se njih tiče one mogu početi već sutra, pohvalivši sve mađarske institucije s kojima su zajedno pripremili 20-ak mikroprojekata.

Komentari