Domaća hrana za dušu

Madžarevo opet zamirisalo: “Dani pere“ izmamili velike i male posjetitelje u Etno park Gradišće

Objavljeno: 05.06.2016. 17:23

Foto: TZ Novi Marof / Udruga "Greben"

Povodom blagdana Sv. Vida, nebeskog zaštitnika župe Madžarevo, članovi etno udruge "Greben" iz Madžareva, organizirali su 5. “Dane Pere“ u Etno parku Gradišće. Spomenuta, sada već tradicionalna manifestacija, ove godine okupila je brojne zaljubljenike u ovu lokalnu poslasticu.

I ove subote birala se najbolja pera koju zainteresirane natjecateljice peku i donose žiriju na ocjenjivanje. No, kako doznajemo od Renate Horvatić, voditeljice Ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa, organizatori su izmijenili ustaljene propozicije.

- Natjecatelji su ovaj put spravljali pere u dvije kategorije, po tradicionalnoj recepturi ili pak s dodacima. Krušna peć radila je punom parom i posjetitelji su bili itekako zadovoljni mirisom i okusom ove vrhunske slastice – naglasila je Horvatić.

Uz ovo gastronomsko događanje, bilo je tu obilje glazbe i pjesama koje su izvodile članice novomarofske klape Zipka, a aplauz je zaradila i Tia Pikija, pjevačica koja se proslavila svojim nastupom u Supertalentu.

Posjetitelji su ujedno mogli razgledati tradicijske alate i rukotvorine o kojima brinu članice i članovi etno udruga Oreh, Greben i Gotali.

Kakva je bila atmosfera u tom prekrasnom pitomom ambijentu pogledajte u galeriji fotografija:

Komentari