maestralna izvedba

FOTO: Carmina Burana izvedena i u Mariboru, Čehok: "Sljedeće godine Deveta simfonija"

Objavljeno: 17.09.2019. 10:56

Zadnja izmjena: 17.09.2019. 11:28

Foto: Glazbena škola Varaždin

Nakon iznimno uspješne izvedbe kantate Carmine Burane u subotu kod Arene Varaždin, ista je izvedena i u Slovenskom narodnom kazalištu u Mariboru, gdje je ponovno oduševila pobliku.

Carmina Burana u Varaždinu izvedena je povodom Dana Varaždinske županije, a izveli su je učenici Glazbene škole u Varaždinu i Konzervatorija za glazbu i balet iz Maribora, uz soliste Ivanu Lazar, Armanda Puklavca i Danila Kostevšeka, te varaždinski zbor Chorus Angelicus, dok je dirigentica bila Dada Ruža a pokrovitelji su bili Grad Varaždin, Varaždinska županija i Ministarstvo kulture

Slovensku izvedbu kantate u Mariboru predvodio je dirigent Slavko Magdić, a izvedbi je  prisustvovao i gradonačelnik Ivan Čehok koji je na svojem Facebook profilu ujedno najavio i izvedbu Beethovenove Devete simpfonije iduće godine.

- Maestralna djeca, dirigenti i umjetnici zapalili, nakon Varaždina, i Maribor izvedbom Carmine Burane. Publika je 20 minuta pljeskala stojeći, bravo! Gradonačelnik Maribora oduševljeno prihvatio ideju za Beethovenovu Devetu iduće godine - napisao je gradonačelnik Čehok na svojoj Facebook stranici.

Komentari