Na natječaju Parkova

Maji Kolar i Jasenki Peček nagrade za naljepši balkon i okućnicu

Objavljeno: 01.08.2019. 13:20

Zadnja izmjena: 01.08.2019. 13:34

Na natječaju Parkova, organiziranim s ciljem nagrađivanja Varaždinaca zaljubljenih u vrtlarenje, ali i motivacije njihovih sugrađana da što ljepše i maštovitije urede svoje okućnice, dodijeljeno je šest nagrada.

Tročlano Povjerenstvo u sastavu Viktorija Cikač, Marin Bašić i Romana Brkić Knežević, najboljima su proglasili Maju Kolar (balkon) i Jasenku Peček (okućnica).

- Ovi vrtlari amateri su u svojim vrtnim kreacijama pokazale kreativnost i originalnost, funkcionalnost i ugođaj prostora, višegodišnji trud i stalnost uređivanja vrta. Njihove su biljne oaze usklađene s okolnim prostorom i uredne, u njima su između ostaloga i nasadi zdravog bilja, a prostor je oplemenjen zanimljivim stazama, balkonskim ogradam - rečeno je u obrazloženju odluke o pobjednicima.

Drugo je mjesto u obje kategorije pripalo Mariji Tomšić dok su trećenagrađeni Ivica Tomašić (balkon) i Martina Pakšec (okućnica).

Svi su laureati nagrađeni poklon bonovima u vrijednosti od 200 do 1.000 kuna u vrtnom centru Parkova za kupnju novih vrsta bilja u rasadniku Parkova koje će ih, kako je istaknuo direktor Parkova Alen Runac, inspirirati u daljnjem radu.

Komentari