RODILIŠTE NA NOVU GODINU

Malena Elenora prva je ovogodišnja beba rođena u varaždinskoj bolnici

Objavljeno: 01.01.2021. 12:40

Zadnja izmjena: 01.01.2021. 12:45

Jutros u 7,37 sati u varaždinskoj je Općoj bolnici rođeno prvo ovogodišnje dijete – mala Elenora Kokot iz Majerja. Beba i majka Lana su dobro, a običaj darivanja  prvog djeteta od strane Varaždinske županije ni ove godine nije prekinut.

Iako se zbog epidemioloških mjera nije moglo posjetiti rodilište, saborska zastupnica Natalija Martinčević te zamjenik župana Robert Vugrin predali su u pratnji ravnatelja Opće bolnice Varaždin Nenada Kudelića, dr.med. pročelnici Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin Ivani Risek, dr.med prigodne darove za malenu Elenoru. Osim plišanog medvjedića kao uspomenu, malena Elenora dobila je i poklon bon u DM-u te prekrasan body i jastučić s motivima našeg poznatog slikara Ivana Rabuzina, slika „Svečanost cvijeća”. Jastučić je inače punjen heljdinim ljuskicama koje su jako zdrave i koje sprječavaju znojenje malih glavica beba.

- Iako zbog epidemioloških mjera nismo mogli posjetiti rodilište, ipak smo  održali tradiciju i darivali prvu bebu. Čestitke roditeljima, želimo im svima skupa puno zdravlja, radosti i sreće. Na početku godine, nema ljepšega nego radosno krenuti u Novu godinu, a rođenje djeteta je svakako radosni događaj. Koliko nam je poznato, u naše rodilište dolaze rađati i majke iz drugih županija, a to govori u prilog kvaliteti rada ove službe, ali i cijele bolnice. Koristim priliku da svim liječnicama, liječnicima te medicinskim sestrama iz Službe za ginekologiju i opstetriciju zaželim svako dobro u ovoj godini – rekla je Martinčević.

Ivana Risek,dr.med. pročelnica Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin je naglasila kako je prošle godine u varaždinskom rodilištu rođeno ukupno 1332 djece.

- Na žalost, u skladu s demografskim stanjem u cijeloj Hrvatskoj, trenutna se situacija odražava i na naše rodilište, tako da smo u prošloj godini imali stotinjak manje porođene djece nego 2019. godine. No, moram naglasiti kako u naše rodilište dolaze rodilje iz drugih krajeva Hrvatske, iz Međimurske županije, Koprivničko-križevačka, pa i Osječko-baranjske te Brodsko-posavske što je priznanje našem dobrom radu te kvaliteti i dobroj organiziranosti cijele službe – zaključila je Ivana Risek, dr.med.

Spomenimo kako je neposredno prije same ponoći, rođeno dijete čija majka dolazi iz Siska.

Komentari