općina vinica

Maleni vrtlari u dječjem vrtiću Vinica zasadili svoj vrt

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.05.2021. 11:29

Zadnja izmjena: 12.05.2021. 11:29

Dolaskom proljetnog vremena u Dječjem vrtiću Vinica započeli su pravi cvjećarski te vrtlarski radovi.

Skupina Lavići, djeca u 3. i 4. godini u odličnoj suradnji sa roditeljima postali su pravi mali vrtlari. Obitelj Žmegač donirala je niske gredice dok su ostali roditelji donosili pune ruke zemlje, sadnice jagode, rajčice, tikvice, salate i drugo povrće. Jednako tako u sadnji sezonskog cvijeća već ranije, uključile su se sve dobne skupine Dječjeg vrtića Vinica koje su sadile cvijeće u dvorištu vrtića.

Djeca će svakodnevnom brigom i aktivnostima razvijati i obogatiti postojeće znanje te iskustvo, ali i ranu ekološku svijest. Već od malih nogu važno je poticati kod djece zdravi način proizvodnje hrane te spoznaju samog procesa proizvodnje hrane. Aktivnim i svakodnevnim sudjelovanjem djeca će razvijati odgovoran odnos prema okolišu, pozitivan odnos prema zdravom načinu života, upoznati se sa razvojnim procesom biljaka i što sve treba biljci za rast i razvoj te ujedno i iskusiti radost postizanja rezultata, ističu odgajateljice Dječjeg vrtića Vinica.

- Mali Eko vrt pravi je primjer kako dobra suradnja, u ovom slučaju roditelja, djece i odgojitelja dovodi do dobrog rezultata. Kad se male i velike ruke slože sve se može sve se može. Ponosna sam na malene vrtlare, odgajatelje te ravnateljicu Dječjeg vrtića Vinica, koji svojom kreativnošću, motiviranošću i znanjem pozitivno utječu na našu djecu te ih usmjeravaju na jedan ljepši i bolji put u pogledu očuvanja okoliša i podizanju ekološke svijesti - istaknula je zamjenica načelnika Mirjana Jambriško.

Komentari