sjednica vijeća

MALI BUKOVEC Proračun za 2020. godinu „težak“ 13,9 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.12.2019. 10:57

Zadnja izmjena: 25.12.2019. 10:59

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Mali Bukovec usvojen je proračun za iduću te projekcije proračuna za 2021. i 2022. godinu. Proračun za 2020. godinu „težak” je gotovo 13,9 milijuna kuna, a uključuje nekoliko većih projekata planiranih za iduću godinu, ali i dovršetak ovogodišnjih projekata.

– Proračun za 2020. godinu još je jedan u nizu naših rekordnih proračuna u posljednjih nekoliko godina, a njegov je najvažniji dio projekt rekonstrukcije Sportske dvorane Osnovne škole Veliki Bukovec koji će Općina Mali Bukovec provesti u suradnji s Varaždinskom županijom i Općinom Veliki Bukovec. Za taj je trošak predviđeno 1.750.000,00 kuna u proračunu za iduću godinu, a za što se Općina planira zadužiti. Ovim projektom rješavamo problem star gotovo 25 godina, još od 1995. kada je napravljena sama konstrukcija dvorane uz osnovnu školu. Sad smo konačno sa županom Radimirom Čačićem dogovorili rješenje tog problema, odnosno rekonstrukciju dvorane koja je samo dijelom bila u funkciji – kazao je općinski načelnik Darko Marković.

Neki od ovogodišnjih projekata produžit će se na 2020. godinu, Naime, u tijeku je rekonstrukcija nerazvrstane ceste u Novom Selu Podravskom te Društvenog doma u Svetom Petru, kao i modernizacija groblja, što sufinancira Ministarstvo graditeljstva, a tu je i rekonstrukcija Zdravstvene stanice u Malom Bukovcu koju sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

2,6 mil kuna za komunalnu infrastrukturu

Načelnik Marković je obrazlažući proračun istaknuo i kako je potrebno zatvoriti financijsku konstrukciju za projekt dogradnje nadstrešnice uz Sportski objekt u Malom Bukovcu za koji su odobrena sredstva iz natječaja raspisanog od strane LAG-a Izvor. Nadalje, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je sredstva za projekt Šumski put u Križančiji te je za nabavu radova na tom projektu u srpnju ove godine bio proveden postupak javne nabave koji je morao biti poništen jer nije pristigla niti jedna ponuda, a novi natječaj nije bio raspisan, budući da još uvijek nije dobiveno odobrenje Agencije za raspisivanje novog natječaja. 

Za realizaciju programa građenja komunalne infrastrukture u godini koja dolazi Općina Mali Bukovec planira sredstva u iznosu od oko 2,6 milijuna kuna, dok će se za održavanje komunalne infrastrukture izdvojiti 220.000,00 kuna. Proračunom za 2020. godinu osigurano je i 425 tisuća kuna za program javnih potreba u sportu, od kojih će se 250 tisuća kuna izdvojiti za održavanje sportskih objekata, 135 tisuća za redovan rad sportskih udruga, a preostala sredstva za natjecanja te ostale potrebe u sportu.

Općinski su vijećnici prihvatili i projekciju proračuna za 2021. godinu u iznosu od 15,7 milijuna kuna, dok je za 2022. godinu planiran proračun u iznosu od 17 milijuna kuna.

 

Komentari