međunarodni dan pomaganja

eTV: Osnovnoškolci velikog srca nagrađeni su plaketama Dječjeg gradskog vijeća Varaždin

Objavljeno: 26.10.2016. 14:40

Zadnja izmjena: 26.10.2016. 15:03

Foto: Petra Mlinarić

Dječje gradsko vijeće Varaždin danas je svojim vršnjacima svečano dodjeljivalo plakete "Veliko srce Varaždina" uz simbolični dar - kemijsku olovu s ugraviranim natpisom "Veliko srce Varaždina 2016".

Okupili su se tako u velikoj dvorani Gradske vijećnice dobitnici vrijednih priznanja za dobra djela, ali i tri dobitnika idejnog rješenja maskote "Grad Varaždin - prijatelj djece".

Za humanitarno, međuvršnjačku i međugeneracijsku pomoć nagrađeni su: Maks Turčić 1. OŠ,Vida Kos 2. OŠ, Vladimir Vrbanec 5.OŠ, Rok Blažinec 5.OŠ, Rea Kuserbanj 5.OŠ, Eva Škerbić 6.OŠ, Sara Vugrek 6.OŠ, Jan Jovanović 7.OŠ, Zara Hrnčić 4.OŠ i čitavi 1. b razred 3.OŠ Varaždin.

Dodijeljene su i tri nagrade za kreativno rješenje maskote "Grad Varaždin - prijatelj djece" i to Laure Rašić, Zare Gatering i Mateje Zeljko.

Dobitnici priznanja su nagrađeni za svoja dobra djela poput pomaganja kolegama u razredu, sudjelovanja u brojnim humanitarnim akcijama, kolegama lošijeg imovinskog statusa poklanjaju nove patike, igrice, školski pribor, a uz to sve su marljivi odgovorni, sudjeluju u brojnim izvanškolskim aktivnostima, a imaju i izvrstan uspjeh u školi.

Na pitanje kako to sve stignu, odgovor je prilično jednostavan - ' organiziramo si vrijeme da sve stignemo obaviti'.

Posebno se izdvaja nagrada koja je bila dodijeljena čitavom 1. b razredu zbog brige o svom kolegi u razredu kojem je nedavno dijagnosticiran dijabetes.

 - Prvašići su između sebe podijelili zadatke, pa ukoliko se Lukino ponašanje promjeni, znaju da je vrijeme za bombon, a barem jedan školski prijatelj uvijek s njim ruča i pozorno pazi da se sve pojede. Male stvari mu puno znače, ponekad i pažnja može spasiti život.  - rekla je Dubravka Novak, koordinatorica Dječjeg gradskog vijeća prilikom dodjeljivanja nagrade.

- U današnjem društvu kakvo ono jest, u svijetu koji je okrutan zapravo je jako važno izdvojiti one koji još uvijek znaju, mogu i vjeruju u dobro. Čini se da samo na taj način možemo promijeniti svijet! - rekla je koordinatorica.

Eva Škerbić, danas već dvostruka dobitnica ovog vrijednog priznanja zahvalila je svima što su došli, čestitala im na zasluženim nagrada i istaknula kako joj je drago što ima puno djece koja čine dobra djela.

Priznanja je dodjeljivao Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća te pritom podsjetio kako je danas i međunarodni dan pomaganja.

 - Pomažite i sebi i drugima, prijateljima, roditeljima, djedu i baki jer je dobro činiti dobro. - rekao je predsjednik Gradskog vijeća.

 

 

Komentari