projekt EcoSmartCities

Mali Ludbrežani pokazali kako se odvaja otpad 

Objavljeno: 19.11.2018. 08:22

Zadnja izmjena: 19.11.2018. 08:24

U sklopu projekta EcoSmartCities, u Ludbregu su održana dva prekogranična natjecanja učenika četvrtih razreda osnovne škole Ludbreg i njihovih kolega, učenika iz mađarskog grada Zalaegerszega. 

- Ludbreg želi biti zeleni grad, a kako bismo u tome uspjeli važno je uključiti sve dobne skupine. Djeca su odlično prihvatila ovaj projekt, pokazali su da su odlični u odvajanju otpada i vjerujem kako smo stvorili dobar zalog za budućnost – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Fokus ovog projekta je na osnaživanju kapaciteta svih dionika uključenih u sustave gospodarenja otpadom (građana, lokalnih vlasti, nevladinih organizacija i komunalnih poduzeća). 

Projekt, također ima snažan prekogranični karakter jer će pojačati suradnju, kako između dvaju prekograničnih gradova, tako i različitih ciljanih skupina koje su direktno uključene u provedbu projekta. Ukupno predviđeno trajanje projekta je 16 mjeseci dok je ukupna vrijednost projekta oko 205 tisuća eura.

U sklopu ovog projekta nedavno je u Ludbregu postavljen sistem podzemnih kontejnera koji uključuje dva podzemna sustava s tri kontejnera od 2.200 litara koji su postavljeni na dvije lokacije, u Ulici Ivana Gundulića i u Ulici Augusta Šenoe, u blizini Dječjeg vrtića "Radost" Ludbreg.

Komentari