drugu godinu za redom

Mali plivači Osnovne škole Šemovec su za uspješno završenu školu plivanja nagrađeni diplomama

Objavljeno: 28.04.2017. 18:18

Zadnja izmjena: 28.04.2017. 18:18

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Učenici trećih razreda osnovnih škola s područja Općine Trnovec Bartolovečki uspješno su obavili školu plivanja u trajanju od pet dana, a za što su osigurana sredstva u općinskom proračunu.

Škola plivanja se održavala drugu godinu za redom, a sve s ciljem da osnovnoškolci koji znaju plivati usavrše tehniku, ali i da proplivaju učenici koji ne znaju.

Danas je na Gradskim bazenima Varaždin načelnik Zvonko Šamec, uz ravnateljicu škole, Marinu Hižak tridesetorici malih plivača Osnovne škole Šemovec uručio diplome za uspješno završenu školu.

– Prošle godine je škola plivanja bila jako dobro prihvaćeno i od strane djece i od strane roditelja. Nastavili smo to i ove godine financirati iz općinskog proračuna. Za 32 učenika iz Šemovca to je nešto manje od 7 tisuća kuna, a idući tjedan školu će proći i učenici iz Osnovne škole Trnovec. To je još 9 tisuća kuna iz proračuna jer je njih nešto više. To me veseli, kao i djecu kada dođu na plivanje na bazen, a onima koji nisu znali plivati omogućili smo da i to savladaju – rekao je Šamec.

– Kroz ovaj oblik i sporta, ali i zdravog života, naša djeca upoznaju vodu, a mi imamo 12 % površine općine pod vodom. Nažalost, danas su to neuređena kupališta i sve manje djece zna plivati. Ovo im je prilika da nauče – zaključio je načelnik.

Komentari