predstava i druženje

Mali Visočani predstavili se na Susretu dramskih školskih družina u Virju

Objavljeno: 01.05.2017. 15:10

Zadnja izmjena: 01.05.2017. 15:13

Povodom obilježavanja Sudetinog kazališnog vikenda dramska grupa OŠ Visoko na Susretu dramskih školskih družina u Virju predstavila se predstavom Stena. U izvedbi predstave sudjelovalo je dvanaestak učenika. Predstava je izvedena na kajkavskom narječju, a potiče na prihvaćanje i uvažavanje različitosti među vršnjacima.

Idejna začetnica projekta je Katarina Franjo, dramska pedagoginja i profesorica hrvatskog jezika u OŠ Franje Viktora Šignjara, a Susret je posvećen prerano umrlom hrvatskom književniku i virovskom učitelju Đuri Sudeti. Nakon uspješnog nastupa polaznici Dramske grupe družili su se s vršnjacima-glumcima iz kraja gdje se susret održavao, a sudjelovali su i u zanimljivim dramskim radionicama pod vodstvom glumice Marine Bažulić te voditeljem Tiborom Martanom.

Tijekom radionice Marina Bažulić je mladim glumcima predstavila i rad Crvenih noseva, udruge kojoj pripada istaknuvši kako je igra najbolji način komunikacije, posebice u stresnim situacijama, a klaunovidoktori svojim gegovima unose smijeh i radost u bolničko okruženje i tako pomažu djeci otkloniti pažnju od bolesti i straha.

Komentari