kod Doma umirovljenika

Mališani Dječjeg vrtića Panda posadili sedmo drvo u akciji „Jer volimo zeleno!“

Mališani iz Dječjeg vrtića „Panda“ posadili su sadnice jasena i javora na zelenoj površini kod Doma umirovljenika Varaždin i tako se uključili u akciju Parkova „Jer volimo zeleno!“.
Objavljeno: 12.03.2019. 08:47

Zadnja izmjena: 12.03.2019. 08:52

Mališani iz Dječjeg vrtića „Panda“ posadili su sadnice jasena i javora na zelenoj površini kod Doma umirovljenika Varaždin i tako se uključili u akciju Parkova „Jer volimo zeleno!“.

Dječji vrtić „Panda“ već godinama održava i ima status Eko škole/vrtića i ponosni je nositelj Zelene zastave, a na svojoj posveti ispisanoj na drvenom srcu i obješenoj na mlado stablo su napisali: „Želimo da naša zemlja bude čista, da panda ne ostane, bez bambusova lista!“.

Odaziv Varaždinaca u akciju s ciljem ozelenjivanja Varaždina je odličan, pa je u prvom tjednu njezina provođenja u gradu posađeno sedam novih drva - posađen je crveni javor na dječjem igralištu u Trakošćanskoj ulici i posvećen je voljenim roditeljima, lipa u Ulici Jurja Križanića posveta je prijateljstvu, sin je majci darovao drvo u Zvonimirovoj ulici, jedna je djevojčica dobila svoj javor na dječjem igralištu u Koprivničkoj ulici, a kod Doma umirovljenika su posađena tri drva.

Varaždinci pokazali eokolšu svijest

- Varaždinci su pokazali da imaju razvijenu ekološku svijest, ali i sklonost nečemu novom. Drvo s posvetom je novi način darivanja i prema odazivu se vidi da se građanima ideja sviđa. Nama u Parkovima je drago da smo uspjeli spojiti dvije velike stvari, korak za zdraviji život i dar od srca - rekao je direktor Parkova Alen Runac, koji je posadio mladicu crvenog javora posvećenu majci.

Podsjetimo, građani, tvrtke ili ustanove tijekom akcije „Jer volimo zeleno!“ imaju priliku za 400 kuna od Parkova kupiti mladicu koju će tvrtka posaditi na jednu od desetak ponuđenih lokacija i brinuti se o njoj. Partner u sadnji će na drvenom srcu obješenom na stablu napisati posvetu. - Drvo je poklon za stoljeća. Za zdravlje svih nas i budućnost naše djece. Što može biti vrijednije? - dodao je Runac.  

 

Komentari