varaždinske toplice

Mališani dječjeg vrtića Tratinčica dokazuju kako Matematika može biti i zabavna!

Objavljeno: 02.12.2016. 16:06

Foto: Dječji vrtić 'Tratinčica'

Jučer se u dječjem vrtiću 'Tratinčica' u Varaždinskim Toplicama već treću godinu za redom održala 'Večer matematike'. Kao i svake godine, djeca i roditelji, pri ulasku u vrtić dobivaju putovnicu koja im omogućava putovanje matematičkim centrima aktivnosti koje su osmislile i izradile odgajateljice. Prolaskom kroz sve centre, osvajaju se nagradni pečati.

Po prikupljanju svih potrebnih pečata, odnosno kada djeca riješe sve zabavne matematičke zadatke i sadržaje, osvaja se glavno priznanje i diploma za sudjelovanje. Svako osvajanje diplome, popraćeno je glasnim pljeskom sudionika.

Osim stjecanja pozitivne slike o samome sebi, djeca kroz igranje matematičkih igara stječu pozitivnu sliku i o području matematike, koja im postaje nešto blisko i zanimljivo.

Organizator ove manifestacije koja se provodi diljem čitave zemlje je Hrvatsko matematičko društvo, a organizatori vjeruju da će ljubav prema matematici djeca ponijeti sa sobom u budućnost kada će matematiku susretati u nekim drugim okolnostima. 

Komentari