čuvanje tradicije

Mališani dječjeg vrtića Zeko u Općini Cestica dobili na dar jedinstvene drvene igračke

Objavljeno: 14.12.2016. 12:15

Foto: Općina Cestica

Dječji vrtić Zeko se uz Općinu Cestica uključio u projekt pod nazivom ‘Dajmo djeci korijene i krila’ i time na dar primio jedinstvene drvene igračke koje su kao dio svjetske kulturne nematerijalne baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Ovom prigodom, cestički mališani su priredili program dobrodošlice, a potom je u ime Narodnih novina Miroslav Novak ravnateljici vrtića Brankici Vidrač uručio pakete crtaćeg pribora. Tom prilikom je Mirjana Drobina iz zagrebačkog Etnografskog muzeja istaknula da su tradicijske drvene igračke uvrštene na listu UNESCO-a, kao svjetska kulturna baština.

Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj istaknuo je važnost igranja igračkama koje su napravljene u domaćem kraju, te da se time čuva tradicija izrade igračaka.

- Drago mi je da je došlo do zajedničkog projekta, zahvaljujući inicijativi Dječjeg vrtića Zeko. Želja nam je da Vama djeco osiguramo što ljepše djetinjstvo. – rekao je načelnik i pritom se prisjetio svog djetinjstva kada je i on sam dobivao drvene igračke, a malim polaznicima je uručio crtančice pod naslovom ‘Šetnja varaždinskim krajem’.

Mališani su potom dobili veliki paket s drvenim igračkama, te su svi zajedno uživali u  predstavi ‘Vilko i Dlakavi čovjek’.

Komentari