u župancu

MALI BUKOVEC Podijeljene naknade roditeljima novorođenih, studentima i djeci

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.12.2019. 10:16

Zadnja izmjena: 12.12.2019. 10:29

Načelnik Općine Mali Bukovec, Darko Marković, razveselio je roditelje novorođenih, brojne mališane, ali i studente s područja općine. Podijeljene su nagrade roditeljima, božićnice u iznosu od 1.000 kuna kao jednokratna pomoć studentima te darovi mališanima povodom blagdana sv. Nikole.

Uz poklone, načelnik je objasnio mještanima zašto je ove godine uvedeno povećanje prireza na plaće mještane. - Naime, Ministarstvo financija nas je kažnjavalo smanjenjem sredstava iz zajedničke blagajne za općine koje trebaju dodatna sredstva za razvoj. Da nas ne bi dalje kažnjavali, morali smo uvesti preporučeni prirez od strane Ministarstva, ali istog trenutka smo uveli nove projekte i programe i to prije svega za djecuz - rekao je Marković i dodao:

- Za sve smo naše učenike s područja općine kupili radne bilježnice, u potpunosti financiramo prijevoz učenika kojima to ne financira Varaždinska županija. Isto tako, financiramo školsku kuhinju, Školu u prirodi, sve dodatne programe koje škola provodi za naše učenike kao što je, primjerice, polaganje ispita za vožnju bicikla. Praktički odmah, 150 tisuća kuna usmjerili smo u projekte vezane uz djecu – istaknuo je Marković.

Načelnik je obećao da će se istim tempom i na isti način nastaviti u idućoj godini.

– Posebno moram spomenuti ogroman projekt kojim će se riješiti problem star 25 godina, a riječ je o sportskoj dvorani kod Osnovne škole Veliki Bukovec. Uz pomoć Varaždinske županije, suradnjom općina Mali i Veliki Bukovec, uspjeli smo zatvoriti financijsku konstrukciju i vjerujem da će nove učionice za jednosmjensku nastavu i potpuno nova dvorana do kraja 2020. biti u funkciji. Nove učionice i nova dvorana su nam uvjet da bi smo mogli školarcima osigurati produženi boravak u školi, što će zasigurno kod roditelja naići na veliku podršku i odobravanje – zaključio je načelnik.

Komentari