višenamjensko igralište

MARGEČAN Na novo igralište položen asfalt, ove godine radovi na gradnji trga

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.01.2021. 11:43

Zadnja izmjena: 14.01.2021. 11:43

Nedavnim asfaltiranjem velikog višenamjenskog sportskog igrališta, u Margečanu je završila prva faza radova u sklopu šireg projekta, koji obuhvaća i uređenje manjeg trga u drugoj fazi, a ono će se realizirati ove godine.

Time će se centar naselja urediti kao dopadljiva cjelina s lijepo uređenim pješačkim površinama, suvremenom javnom rasvjetom i urbanom opremom, namijenjena druženju svih generacija toga kraja. Projekt uređenja centra naselja izradio je Studio Nexar iz Ivanca. U prvoj fazi izvedeni su opsežni zahvati: nakon zemljanih radova, uslijedila je gradnja betonske ograde oko cijelog obuhvata novog igrališta, potom i pripremni radovi nakon kojih je uslijedilo polaganje asfalta. Igralište će se iscrtati i opremiti za mali nogomet, košarku i odbojku.

Sve troškove ove investicije vrijedne 500.000 kuna pokrio je Grad Ivanec. Temeljem provedenog postupka javne nabave, radove je izvela tvrtka Iskopi MS iz Vuglovca. U sklopu projekta budućeg manjeg trga u Margečanu planirani su i sadržaji za djecu, a među njima i gradnja i opremanje dječjeg igrališta, koje ovo naselje sada nema.

U drugoj i završnoj fazi koja slijedi ove godine uredit će se i dječje igralište te opremiti spravama, a uredit će se i okoliš područne škole. Površina sa suprotne, istočne strane, preuredit će se u mali trg. U njegovu sklopu bit će lijepo uređene pješačke površine, urbana oprema (suvremena javna rasvjeta, paviljon stiliziran kao umjetnička instalacija, klupe i sl.), a u centru će se zasaditi autohtone biljne vrste poput lipe, bijele i crvene murve, javora i raznih šumskih vrsta, čime će park dobiti edukativni karakter.

 

Komentari