tradicionalna manifestacija

Margetje u Margečanu okupilo veliki broj posjetitelja, podršku dao i dožupan Tomislav Paljak

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.07.2019. 13:12

Zadnja izmjena: 15.07.2019. 13:14

Margečanski je kraj i ove godine, trinaestu godinu zaredom, tradicionalnom manifestacijom „Margetje – tak se negda delalo“ proslavio spomendan svoje zaštitnice Sv. Margarete. Vrlo bogatim te raznovrsnim  kulturno – umjetničkim, zabavnim i sportskim programom na najljepši su mogući način od zaborava sačuvani običaji i tradicija spomenutoga kraja.

Sajam starih zanata okupio je mještane i njihove goste koji su pristigli iz cijele Županije, a sajam je razgledao i zamjenik župana Tomislav Paljak koji je pohvalio organizaciju same manifestacije.

-Vidimo da i ove godine Margečan krase izložbeni štandovi udruga, OPG-ova te učeničkih zadruga koji predstavljaju svoje tradicionalne proizvode i rukotvorine i na taj način čuvaju tradiciju te običaje svojega kraja. Udruga Margareta radi na  intenziviranju društvenog i kulturnog života margečanskog i radovanskog kraja, a istodobno radi na očuvanju tradicije i očuvanju starih obrta – rekao je Paljak te dodao kako ovako veliku manifestaciju u malome mjestu poput Margečana mogu organizirati samo ljudi koji su istinski privrženi svome kraju, a imaju mnogo toga za pokazati mnogobrojnim posjetiteljima.

 

Komentari