Ksenija i Marija su "najopasnije" cure u gradu

Objavljeno: 30.12.2010. 13:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Varaždinke Ksenija Koprek i Marija Kosi europske su prvakinje u disciplini combat savate boksa, svaka u svojoj težinskoj kategoriji.

Ksenija Koprek koja iza sebe ima cijeli niz vrhunskih sportskih rezultata, ovim je naslovom obranila naslov europske prvakinje iz 2007. godine. Njezina kolegica iz savate kluba Omega, Marija Kosi, prvi je puta prvakinja Europe.

Nadamo se da Kseniji, koja radi u banci njezine boksačke vještine neće zatrebati na poslu, dok se njezinoj kolegici Mariji Kosi, izbor sporta itekako preklapa s izborom profesije.

Naime, Marija Kosi je ujedno i policijska vježbenica u interventnoj jedinici varaždinske policije i sretna jer joj sport kojim se bavi pomaže i na poslu.

- Mi u policiji volimo isticati kako je Marija naša policijska vježbenica, zato jer smo na nju posnosni, ponosni smo što je član našeg tima i uvjeren sam da će jednog dana postati vrhunska policijska djelatnica – isaknuo je Igor Planinc, zamjenik glasnogovornice Policijske uprave Varaždinske županije.

- Bez mojeg trenera Miljenka Rožmarića i kolega iz policije koji me podržavaju, ja ne bi ostvarila ovaj uspjeh – skromna je bila Marija Kosi, no nije skrivala kako je pobjedu ipak očekivala.

- S obzirom no to koliko truda smo uložili u pripreme, pobjedi sam se nadala ali kako mi je to prvi naslov čudno mi je odjednom toliko pozornosti – rekla je Marija našalivši se kako ipak uživa u novopečenoj slavi.

Djevojkama je jutros u Gradskoj vijećnici čestitao i dogradonačelnik Slobodan Mikac, uručivši im simbolična priznanja.

- Vaši sportski uspjesi najljepši su poklon koji je Grad Varaždin mogao dobiti za ovaj Božić – rekao je Mikac te poželio djevojkama nastavak uspješne karijere.

Komentari