tradicionalni izbor

Marija Pocedulić iz Kučan Marofa je najkumica 2021. godine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.12.2021. 13:20

Zadnja izmjena: 04.12.2021. 14:52

Na današnjem proglašenju i dodjeli nagrada najkumicama, tradicionalnom izboru Gradske tržnice, najboljima su proglašene prvoplasirana Marija Pocedulić iz Kučan Marofa, drugoplasirana Vera Kranjčec iz Trnovca Bartolovečkog, te trećeplasirana Ljiljana Hudika iz Varaždina.

Najkumica 2021. Marija Pocedulić nije krila oduševljenje izborom, te je ovom prigodom zahvalila svojim vjernim kupcima i glasačima: 'Prodajem na tržnici već 40 godina. Imam vjerne kupce koji mi dođu i doma na kućni prag, ali dođu i ovdje. Od malena imam radnu naviku. Samo sam nastavila kada sam se ovdje udala i do dana današnjeg rado idem na tržnicu i lijepo mi je tu. Imamo puno povrća, cvijeća i voća za prodaju. Ovo priznanje mi puno znači i poticaj mi je za dalje, da budemo još bolji.'

Nagrade je najkumicama uručio varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

 -Svaki put šaram i kupujem negdje drugdje, da ne bi tko bio uvrijeđen. No, mislim da nema boljeg običaja nego subotom ujutro navratiti na plac. To je običaj svih Varaždinaca pa i ja svaki tjedan dolazim na plac i kupujem svježe proizvode naših kumica. Izborom najkumice sad već trinaestu godinu zaredom zahvaljujemo svim OPG-ovima, proizvođačima zdrave hrane što nas redovito opskrbljuju domaćim proizvodima na našem varaždinskom placu - rekao je Bosilj.

'Želimo im zahvaliti'

A izbor najkumice pokrenuo je prije trinaest godina direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar. - Na ovaj način želimo im zahvaliti na cjelogodišnjem trudu. One dolaze ovdje svaki dan, opskrbljuju nas domaćim zdravim proizvodima i ovo je skroman način da im se zahvalimo. One kumice koje konkuriraju za najkumicu su svaki dan tu, imaju najviše stalnih kupaca, pa tako i glasača. Ove godine u izboru je sudjelovalo preko tisuću glasača koji su glasali, što putem kupona u novinama, što putem glasačkih listića na placu - rekao je Ciglar.

 

Komentari