Znatno prije ugovorenih rokova bit će završeni radovi na uređenju i adaptaciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava te izgradnji novog objekta dječjeg vrtića u Višnjici. Gadonačelniku Lepoglave Marijan Škvarić bio je u obilasku dvaju gradilišta na kojima se finaliziraju radovi u okviru ovih, trenutno najvećih, kapitalnih investicija Grada Lepoglave.

- Jedina smo jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj u kojoj se izvode radovi na čak dva dječja vrtića. Riječ je o najvećim kapitalnim investicijama Grada Lepoglave u ovom trenutku. Njihova je vrijednost oko 17 milijuna kuna što je oko 70 % izvornog proračuna Grada Lepoglave. Oba će vrtića svoja vrata otvoriti 1. rujna odnosno početkom nove pedagoške godine. Zahvaljujući ovim projektima stvorit ćemo uvjete, a što je naš cilj, da sva djeca s gradskog područja pohađaju vrtić. Istovremeno, velikim subvencijama pomažemo roditeljima financiranje boravka djece u vrtićima. Visina sufinanciranja ovisi o visini prihoda roditelja i kreće se od 200 pa do čak 600 kuna, istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Radovi uređenja i adaptacije zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava vrijedni su 12.275.785,64 kuna. Dio sredstava za realizaciju ovog projekta Grad Lepoglava je osigurao kroz europske fondove odnosno mjeru 7.4 u okviru koje je odobreno sufinanciranje ovog projekta u visini od 6.7 milijuna kuna.
Ostatak sredstava osigurao je Grad Lepoglava i to povoljnim zaduženjem kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

- U visokoj smo fazi završetka radova i prema planu radovi bi trebali biti završeni do kraja mjeseca lipnja dok tehnički pregled planiramo za prvi tjedan srpnja, najavio je završetak radova Slavko Kišiček iz tvrtke MIPCRO, tvrtke koja izvodi radove na adaptaciji i uređenju zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava.

I radovi na izgradnji potpuno novog objekta dječjeg vrtića u Višnjici ušli su u završnu fazu što je, ispred izvođača radova, potvrdio Tomica Zgrebec iz tvrtke TTG iz Višnjice, 

- Ono što smo obećali ispunjavamo. 90% radova je završeno. Trenutno postavljamo podno grijanje i instalacije. Objekt će 15. srpnja biti spreman za tehnički pregled. Zahvalio bih ovom prigodom, ispred tvrtke TTG i kooperanata, Gradu Lepoglavi na tome što investira u naš kraj. 90% naših radnika je iz Višnjice i zadovoljstvo je što će i djeca tih radnika pohađati dječji vrtić u Višnjici koji grade, poručio je Zgrebec.

Gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo je da će sa završetkom projekta izgradnje dječjeg vrtića u Višnjici ovaj pogranični kraj dobiti koristan sadržaj koji će podići životni standard žitelja ovog djela Grada Lepoglave i omogućiti im da u njemu ostanu i živjeti.

Vrtić koji je pred završetkom izgradnje veličine je 500 četvornih metara i moći će ga pohađati do 60 djece. Vrijednost radova je 3.884.486 kuna, a pridoda li se tome opremanje vrtića i uređenje okoliša, cijena će doseći 4.5 milijuna kuna. Radovi se financiraju sredstvima iz gradskog proračuna, a nedavno je iz Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova dobivena potpora u visini od 100.000 kuna. Projekt izgradnje dječjeg vrtića u Višnjici nije mogao biti prijavljen za sufinanciranje kroz mjeru 7.4 budući da je na tu mjeru Grad Lepoglava kandidirao projekt uređenja i adaptacija zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava.
Interes za roditelja za usluge dječjeg vrtića u Višnjici već je sada popriličan što govori broj od 50 zahtjeva za pohađanjem tog vrtića.

Komentari

16.05.2020. 18:25h Zadnja izmjena: 16.05.2020. 18:37