član tima benetech-a

Mario Konecki s FOI-a radi na razvoju novih tehnologija za pomoć osobama oštećena vida

FOI

Objavljeno: 23.07.2017. 17:51

Zadnja izmjena: 28.07.2017. 12:32

Foto: youtube screenshoot

Doc. dr. sc. Mario Konecki s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, posebni savjetnik rektora Sveučilišta u Zagrebu za internetske servise i koordinator za internetske i informatičke projekte Rektorskoga zbora Republike Hrvatske, uključen je u razvojni tim prestižne američke organizacije Benetech.

Organizaciju Benetech osnovao je Jim Fruchterman, student poznatoga američkoga sveučilišta i istraživačkoga instituta The California Institute of Technology (Caltech). Organizacija Benetech jedna je od vodećih u području razvoja inovativne tehnologije koja služi ujednačavanju mogućnosti i prava svih osoba i zaslužna je za razvoj najveće svjetske pristupačne internetske knjižnice za osobe s raznim poteškoćama (Bookshare). Knjižnica do današnjega dana ima više od 560 000 pristupačnih naslova.

Tijekom svoje suradnje s organizacijom Benetech doc. dr. sc. Mario Konecki prvenstveno će raditi na razvoju novih tehnologija za pomoć osobama oštećena vida.

Za vrijeme akademske mobilnosti u lipnju i srpnju 2017. doc. dr. sc. Mario Konecki ostvario je projektnu suradnju na području razvoja pomoćnih tehnologija za studente s poteškoćama i s američkim sveučilištima Penn State i New York University (NYU), kao i s američkom školom za slijepe i slabovidne Perkins School for Blind, najstarijom školom za slijepe u SAD-u i mjestom školovanja poznate svjetske aktivistice Helen Keller.

Komentari