HRVANJE

Marko Koščević s jednom pobjedom i jednim porazom završio nastup na SP-u

Objavljeno: 18.09.2019. 18:59

Zadnja izmjena: 18.09.2019. 19:05

Hrvatski hrvači završili su svoje nastupe na seniorskom SP-u, koje se ovih dana održava u Nursultanu, glavnom gradu Kazakhstana.

Nažalost, niti jedan od pet hrvatskih hrvača, koji su nastupili na prvenstvu, nisu uspjeli osvojiti niti jednu normu, odnosno kvalificirati se na Olimpijske igre u Tokijo slijedeće godine, pa tako niti hrvač varaždinske Vindije Marko Koščević.

On je pobijedio u prvoj borbi u kategoriji do 130 kg svladavši Ukrajinca Kucshmija na bodove, ali je u idućem kolu izgubio od Uzbekistanca Abdullaeva i time završio natjecanje.

Najbolje rezultate od hrvatskih hrvača ostvarili su Ivan Huklek, koji je osvojio 8. mjesto u kategoriji do 87 kg u konkurenciji 39 hrvača i Ivan Lizatović, također osmi u kategoriji do 60 u konkurenciji 38 hrvača. 

Božo Starčević u kategoriji do 77 kg izgubio je u prvom kolu svoju borbu od Turčina Cengiza na bodove 1:3 te je tim porazom također završio svoj nastup, budući da je turski predstavnik zaustavljen u svojoj slijedećoj borbi.

Dominik Etlinger u kategoriji do 72 kg izgubio je meč prvog kola od Azerbejdžanca Suleymanova na bodove 0:2 i tim porazom oprostio se od daljnjeg natjecanja.

Iako je i osmo mjesto Ivana Hukleka i Ivana Lizatovića vrlo dobar uspjeh, imajući u vidu da je konkurencija na ovom SP bila vrlo jaka jer je nastupilo više od 1000 hrvača iz 105 zemalja svijeta,  ljubitelji hrvanja nadali su se nešto boljem učinku i rezultatima naših reprezentativaca.

Komentari