dan općine mali bukovec

Marković: Prošla godina ostat će zapamćena kao rekordna godina po projektima i prihodima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.05.2020. 10:38

Zadnja izmjena: 05.05.2020. 10:38

Zbog epidemije koronavirusa i trenutno važećih mjera i preporuka, umjesto svečanom sjednicom, članovi Općinskog vijeća Malog Bukovca Dan Općine, blagdan sv. Florijana obilježili su redovnom sjednicom.

Na sjednici je prihvaćen godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2019. godinu, koji je planiran na razini od 14.250.000 kuna.  Načelnik Darko Marković naglasio je da je 2019. bila rekordna godina po prihodima u Općini Mali Bukovec, ali i po projektima. Podsjetio je na neke te činjenicu da su projekti uspješno prijavljeni na nacionalne i EU natječaje.

– Za drugi dio rekonstrukcije Zdravstvene stanice u Malom Bukovcu iznos od 239.905 kuna stigao je iz proračuna Ministarstva regionalnog razvoja. Sufinanciranje uređenja centra naselja Mali Bukovec u iznosu od 800.000 kuna stiglo je iz proračuna Županijske uprave za ceste Varaždinske županije te kapitalna donacija za rekonstrukciju Društvenog doma u Svetom Petru iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 1.566.918 kuna – izjavio je Marković dodajući da se zaista radi o rekordnoj godini koja će ostati zapamćena u povijesti Općine.

Dodajmo i da su prihvaćena izvješća o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2019. godinu u iznosu od 559.252,96 kuna te o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, ukupno 4.673.314,61 kunu, od čega 2,8 milijuna za rekonstrukciju NC047 Novo Selo Podravsko te 1,5 milijuna za rekonstrukciju raskrižja županijske i lokalne ceste u centru naselja Mali Bukovec.

Vijeće je odlučilo i da će se s 50 % sufinancirati priključci na vodoopskrbnu mrežu svim domaćinstvima na području Općine Mali Bukovec, čime bi se olakšalo svim mještanima priključivanje na vodoopskrbni sustav, a time i stekli preduvjeti za uspostavu kanalizacije na području općine.

Pomoć poslovnim subjektima

U vrijeme epidemije koronavirusa Općinsko vijeće Malog Bukovca prihvatilo je prijedlog načelnika Markovića te donijelo odluku da se poslovnim subjektima kojima je zbog koronavirusa puno poslovanje bilo onemogućeno, pomogne plaćanjem kvartalnog dijela komunalne i naknade za uređenja voda iz Proračuna Općine. Takva odluka je donijeta kako bi im se olakšalo premošćivanje razdoblja u kojem ne rade punim kapacitetima.

– Odlukom je određena isplata kvartalnog zaduženja za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda iz Proračuna Općine za dva frizerska obrta, dva ugostiteljska obrta, tvrtku Galko te pet cvjećarskih OPG-ova s područja Općine Mali Bukovec – zaključio je načelnik. Osim toga, donijeta je i odluka da će tvrtkama, koje će preko Garancijske agencije Varaždinske županije zatražiti i dobiti kreditna sredstva za likvidnost, Općina Mali Bukovec u potpunosti financirati iznos za kamate.

 

Komentari